Thibaut Ponsaerts: "Ik probeer mij gewoon in alles te verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Apr 2015 - 16:22
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thibaut Ponsaerts van Lotto Olympia Tienen heeft als eerstejaars nieuweling zijn eerste zege op zak. Tevens in het tijdrijden kan hij zijn mannetje staan.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben gestart met wielrennen op mijn 7 jaar. Mijn papa en grootvader hebben ook altijd aan wielrennen gedaan. Het zit blijkbaar in de genen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Ik ben gewoon hetzelfde blijven trainen zoals bij de aspiranten, alleen de kilometers verhoogd. Daarnaast volg ik ook nog een nieuwelingenpakket bij Powerzone (Ward Vermeulen).

3. Mogen we nu stellen dat je de overstap van aspirant naar nieuweling perfect is? Of zijn er toch nog enkele werkpunten? Ik heb de stap van aspirant naar nieuweling goed verteerd. Beter dan ik verwacht had en probeer mijn best te doen en altijd te verbeteren.

4. Je won de wedstrijd in Attenrode. Had je dit verwacht?  Eigenlijk had ik het niet verwacht. Ben tenslotte nog maar eerstejaars nieuweling en het seizoen is nog maar een dikke maand bezig.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik piek eigenlijk naar geen enkele wedstrijd, probeer zo regelmatig mogelijk te zijn het ganse seizoen.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden in de toekomst? In het tijdrijden ben ik verbeterd tegenover vorig jaar. Zo ben ik op het PK tijdrijden in Melkwezer 2de geworden bij de 1ste jaars nieuwelingen. De ploegentijdrit hebben we gewonnen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Ik kan klimmen, sprinten, tijdrijden, alleen rijden maar steek er nergens bovenuit. Klimmen doe ik het liefst en probeer mij gewoon in alles te verbeteren.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken?  Echt bijgelovig ben ik niet. Zo heb ik wel een medaille van Lourdes aan mijn helm hangen, dat ik gekregen heb van goede vrienden. Daar koester ik wel aan.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik heb nu al 1 wedstrijd gewonnen en enkele top 10 plaatsen. Zonder mijn val in de topcompetitie Aalst St-Truiden had ik een mooie top 15 kunnen behalen. Mijn seizoen is tot nu toe geslaagd.

foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

Nummer 14 is binnen voor nieuweling Thibaut Ponsaerts. In de spurt met twee was hij in Tielt-Winge overduidelijk de snelste. "Er waren weinig renners, wat niet gemakkelijk rijd. Maar er rijd 4 man weg en het gat was 1 minuut en 40 seconden. De 4e laatste ronde ben ik nog met  2...
Aan de zegereeks van Thibaut Ponsaerts lijkt geen einde te komen. Op het provinciaal kampioenschap tijdrijden behaalde hij twee truien als individueel en in de ploegentijdrit. Thibaut legde 12 km af in 15.51 min (gemiddelde snelheid 43,3). "Ik kwam aan de start en mijn ambitie was om...
Thibaut Ponsaerts blijft de zeges en de stunts opstapelen. Vandaag was er niemand opgewassen tegen de Belgisch kampioen in Hoegaarden. "Vanaf de 1ste ronde heb ik met Jarne Van Dyck aangevallen en ik wist dat dit de goeie ontsnapping was. De samenwerking was goed en we liepen makkelijk...
Thibaut Ponsaerts sluit de meerdaagse Nation Cup wedstrijd Course de la Paix af met een 7e plaats in het algemene klassement. Hij werd hiermee de beste Belg. "Het was een zeer snelle laatste rit. Het eerste uur hadden we 47 gemiddeld. In de bergzone bleven ze maar doortrekken, tot we nog met...
Vandaag stonden er 2 wedstrijd op het programma in de Tour de Pays de Vaud. De ochtendrit werd gewonnen door Thibaut Ponsaerts. In de korte namiddagrit eindigde Mauri Vansevenant als beste Belg op plek 2. "De Noren hebben alles gecontroleerd en heb me de hele rit niet druk gemaakt. Alles...
Het provinciaal kampioenschap voor de nieuwelingen in Brabant werd gestreden in Hoegaarden in één wedstrijd. Bij de tweedejaars nieuwelingen ging de zege naar één van de topfavorieten Thibaut Ponsaerts, welke ook de wedstrijd won. Het was een heel zwaar parcours en het was heel warm. Ik...