Thibaut Ponsaerts: "Ik probeer mij gewoon in alles te verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Apr 2015 - 16:22
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thibaut Ponsaerts van Lotto Olympia Tienen heeft als eerstejaars nieuweling zijn eerste zege op zak. Tevens in het tijdrijden kan hij zijn mannetje staan.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben gestart met wielrennen op mijn 7 jaar. Mijn papa en grootvader hebben ook altijd aan wielrennen gedaan. Het zit blijkbaar in de genen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Ik ben gewoon hetzelfde blijven trainen zoals bij de aspiranten, alleen de kilometers verhoogd. Daarnaast volg ik ook nog een nieuwelingenpakket bij Powerzone (Ward Vermeulen).

3. Mogen we nu stellen dat je de overstap van aspirant naar nieuweling perfect is? Of zijn er toch nog enkele werkpunten? Ik heb de stap van aspirant naar nieuweling goed verteerd. Beter dan ik verwacht had en probeer mijn best te doen en altijd te verbeteren.

4. Je won de wedstrijd in Attenrode. Had je dit verwacht?  Eigenlijk had ik het niet verwacht. Ben tenslotte nog maar eerstejaars nieuweling en het seizoen is nog maar een dikke maand bezig.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik piek eigenlijk naar geen enkele wedstrijd, probeer zo regelmatig mogelijk te zijn het ganse seizoen.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden in de toekomst? In het tijdrijden ben ik verbeterd tegenover vorig jaar. Zo ben ik op het PK tijdrijden in Melkwezer 2de geworden bij de 1ste jaars nieuwelingen. De ploegentijdrit hebben we gewonnen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Ik kan klimmen, sprinten, tijdrijden, alleen rijden maar steek er nergens bovenuit. Klimmen doe ik het liefst en probeer mij gewoon in alles te verbeteren.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken?  Echt bijgelovig ben ik niet. Zo heb ik wel een medaille van Lourdes aan mijn helm hangen, dat ik gekregen heb van goede vrienden. Daar koester ik wel aan.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik heb nu al 1 wedstrijd gewonnen en enkele top 10 plaatsen. Zonder mijn val in de topcompetitie Aalst St-Truiden had ik een mooie top 15 kunnen behalen. Mijn seizoen is tot nu toe geslaagd.

foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

Lotto Soudal U23 versterkt zich volgend seizoen met Thibaut Ponsaerts! De achttienjarige renner maakt de overstap vanuit de juniorencategorie, waar hij enkele sterke prestaties neerzette. In 2017 won hij onder meer twee etappes in de Tour du Pays de Vaud, en maakte hij deel uit van de Belgische...
Na een hectisch wedstrijd begin met enkele valpartijen kregen we een vrij gesloten wedstrijd. Toch waren er enkele kleine aanvalspogingen maar deze werden ook steeds weer snel teniet gedaan. Een onvermijdelijke massaspurt was het resultaat. Hierin kwam Thibaut Ponsaerts al vrij snel aan de leiding...
Thibaut Ponsaerts heeft vandaag de eerste rit gewonnen in de ronde van Oostenrijk waar hij met de Belgische ploeg van start ging. Thibaut wint de gele leiderstrui en de groene sprinttrui. "We reden op 30km van de meet met 8 man weg waaronder Ilan van Wilder. We kregen 1:20 voorsprong. Op...
Tijdens de wedstrijd kreeg Thibaut Ponsaerts pech doordat de ketting van zijn fiets was geraakt. Hierdoor zag hij op tegen een achterstand van 45 seconden op het peloton. Dat de ploegsfeer in de Belgische ploeg hoog is bewees Vito Braet. Vito liet zich afzakken en bezorgde Thibaut zijn fiets zodat...
Thibaut Ponsaerts eindigde vandaag op een knappe derde plaats in de Tour du Pays de Vaud.  Thibaut word ook de leider in het jongerenklassement. "Het was een warme rit maar ook een onderschatte rit. In het begin had ik slechte benen. Er rijdt op een gegeven moment 2 man weg en ze...
Nummer 14 is binnen voor nieuweling Thibaut Ponsaerts. In de spurt met twee was hij in Tielt-Winge overduidelijk de snelste. "Er waren weinig renners, wat niet gemakkelijk rijd. Maar er rijd 4 man weg en het gat was 1 minuut en 40 seconden. De 4e laatste ronde ben ik nog met  2...