Team Jumbo-Visma en AGU ontwikkelen samen het snelste tijdritpak

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jul 2020 - 19:39
Printvriendelijke versie

Team Jumbo-Visma en AGU hebben het contract, dat anderhalf jaar geleden was ingegaan, opengebroken en voor onbepaalde tijd verlengd, met een minimale looptijd tot eind 2023. Het contract werd maandag getekend in de windtunnel van TUE. “Ons sponsormodel met hoofdsponsors voor onbepaalde tijd is uniek. Dat AGU zich als kleding- en brillenpartner aansluit bij dat model en dat we voor onbepaalde tijd samen de toekomst ingaan, bevestigt het vertrouwen dat we in elkaar hebben”, zegt Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma.

AGU is de officiële leverancier voor de wielerkleding, fietsbrillen en casual sportkleding van Team Jumbo-Visma. Alle kleding wordt volledig op maat gemaakt, voor zowel de profploeg als het development team. Net als Plugge is ook Björn Jeurissen, CEO van het Nederlandse AGU, trots op de verdergaande samenwerking. “Onze productontwikkeling is sinds de start van de samenwerking in een stroomversnelling gekomen. De feedback die wij vanuit de ploeg ontvangen, zowel van de begeleiding als van de renners, is onbetaalbaar. De fietsmarkt laat juist nu volop potentie en groei zien. We zijn er heel trots op dat de innovatieve producten die we met Team Jumbo-Visma ontwikkelen, voor iedereen beschikbaar zijn in onze collectie.”

AGU en Team Jumbo-Visma werkten al sinds de start van de samenwerking aan twee ambitieuze projecten: het ontwikkelen van het snelste sprintpak en het ontwikkelen van het snelste tijdritpak. Dat resulteerde vorig jaar onder meer in de sprintzege van Mike Teunissen in de eerste Touretappe in Brussel en de winst in de ploegentijdrit een dag later. Eén jaar na dato presenteerden AGU en Team Jumbo-Visma in Eindhoven een nieuw tijdritpak dat nóg sneller is. Innovatiepartner TUE speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling.

Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een op maat gemaakt pak, specifiek aangepast en in de windtunnel getest. “Dat is een zeer intensief proces, dat nu al maar liefst 3,7 % minder luchtweerstand en tot 1,3 % tijdwinst oplevert ten opzichte van de beginsituatie”, maakte hoogleraar Bert Blocken van de Eindhovense technische universiteit op basis van testen in de windtunnel bekend.

Plugge: “Voor renners als Tom Dumoulin telt iedere milliseconde. Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt met ons de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht. Daarnaast laat AGU met dit partnership zien dat zij niet alleen de profploeg, maar ook het development team en de toekomstplannen van de ploeg voor de volle honderd procent ondersteunt.”

Foto: Team Jumbo-Visma