Sven De Witte: "Mijn sterke punten nog beter maken"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Dec 2014 - 20:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Sven De Witte start in 2015 met vol goede moed aan het nieuwe seizoen als tweedejaars junior. Wij zijn benieuwd of hij opnieuw een belangrijke rol gaat spelen zoals hij deed als tweedejaars nieuweling. Sven was toen goed voor 17 overwinningen en werd trouwens toen zegekoning.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn 4 overwinningen van dit jaar waren toch wel de mooiste momenten.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Ja eigenlijk wel, want als eerstejaars is het sowieso moeilijker om te winnen en jezelf te tonen in de koers.

3. Afgelopen seizoen wilde je al beslag leggen op de provinciale trui. Is deze opnieuw een doel voor je? Ja, de trui is natuurlijk voor iedereen een doel. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om deze te hebben.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Mijn voorbereidingen lopen tot nu goed en samen met mijn trainer zullen we ons best doen om naar 2015 op te bouwen.

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op alle vlakken. Mijn sterke punten nog beter maken maar ook mijn minpunten aanpakken.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee, ik ben niet bijgelovig. Ik probeer er altijd het beste van te maken.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Klassiekers op dit moment. Ik heb nog niet echt veel ervaring met rondes. Misschien dat mijn mening hierover volgend jaar volledig anders is.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Persoonlijk kan ik dat niet. Elke renner is anders, iedereen heeft min en plus punten en dat kan nooit hetzelfde zijn. Het verschil is nog te groot om echt te kunnen vergelijken.

Gerelateerde artikels

Sven De Witte uit Belsele is aan een sterk seizoen bezig. Sven behaalde een 3 op 3 na zijn winst in Stekene vandaag. Verslag van wedstrijd in Stekene door Sven: Start in Stekene werd gegeven om 13 uur omdat het een afwachtingswedstrijd is . De eerste ronden een paar demarrages maar niet veel...
"Na gisteren niks te kunnen doen in Kontich vandaag toch gestart in Bachte. Met 77 stonden we aan de start en van in het begin werd alles op waaiers getrokken door de grote wind. Na 3 ronden gingen ondermeer ik, Sasha en Gertjan er vandoor. Na 4 ronden zette ik alleen aan en heb bijna 5 ronden...
De start werd gegeven om 15 uur.  We reden met 57 man 11 ronden met in totaal  22 viaducten over en elke ronde 10 euro premie! De eerste drie ronden nam ik telkens de premie en ik toen ging ik me  even sparen. Toen demarreerde Zoran Dhont met nog een paar. Zoran reed al snel alleen...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste zege zelf kan ik niet echt kiezen tussen de beker van Belgiƫ in Sint lievens Houtem en topcompetitie Affligem. Daarna komt zeker mijn pk tijdrijden. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ja, had helemaal niet verwacht dat ik zoveel...
"Er waren 34 vertrekkers in Moerzeke. De start was om 16u voor 88km koers met veel wind. De eerste ronde reed Jonas van Osselaer weg en kreeg direct een halve minuut. Dan gingen er 3 renners naar toe, een ronde later heb ik de sprong gemaakt naar de kopgroep. We draaiden goed en hard rond waardoor...
  De start werd gegeven om 15 uur voor 13 ronden. De eerste ronde ging het er heel hard aan toe met enkele demarrages.  De 2de ronde ging er iemand vandoor welke al vlug een een halve minuut voorsprong kon opbouwen. Ik  vond het tijd om er achter te gaan dus sprong is weg van het...