Sven De Witte: "Mijn sterke punten nog beter maken"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Dec 2014 - 20:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Sven De Witte start in 2015 met vol goede moed aan het nieuwe seizoen als tweedejaars junior. Wij zijn benieuwd of hij opnieuw een belangrijke rol gaat spelen zoals hij deed als tweedejaars nieuweling. Sven was toen goed voor 17 overwinningen en werd trouwens toen zegekoning.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn 4 overwinningen van dit jaar waren toch wel de mooiste momenten.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Ja eigenlijk wel, want als eerstejaars is het sowieso moeilijker om te winnen en jezelf te tonen in de koers.

3. Afgelopen seizoen wilde je al beslag leggen op de provinciale trui. Is deze opnieuw een doel voor je? Ja, de trui is natuurlijk voor iedereen een doel. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om deze te hebben.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Mijn voorbereidingen lopen tot nu goed en samen met mijn trainer zullen we ons best doen om naar 2015 op te bouwen.

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op alle vlakken. Mijn sterke punten nog beter maken maar ook mijn minpunten aanpakken.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee, ik ben niet bijgelovig. Ik probeer er altijd het beste van te maken.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Klassiekers op dit moment. Ik heb nog niet echt veel ervaring met rondes. Misschien dat mijn mening hierover volgend jaar volledig anders is.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Persoonlijk kan ik dat niet. Elke renner is anders, iedereen heeft min en plus punten en dat kan nooit hetzelfde zijn. Het verschil is nog te groot om echt te kunnen vergelijken.

Gerelateerde artikels

Sven De Witte uit Belsele is aan een sterk seizoen bezig. Sven behaalde een 3 op 3 na zijn winst in Stekene vandaag. Verslag van wedstrijd in Stekene door Sven: Start in Stekene werd gegeven om 13 uur omdat het een afwachtingswedstrijd is . De eerste ronden een paar demarrages maar niet veel...
Met 69 juniores verschenen ze aan de start in Waarschoot. Avia Crabbé renner Sven De Witte behaalde in de sprint zijn eerste zege van het seizoen als eerstejaars junior. "De eerste ronde een demarrage geplaatst samen met iemand van Isorex. Het was nog een beetje te vroeg in de wedstrijd dus...
  De koers begon met 96 wielrenners. Onmiddellijk lag het tempo  zeer hoog. Ik keek na een km op mijn snelheidsmeter en die stond al op 55 per uur.  Mijn benen deden de eerste drie ronden heel zeer en dacht dat het niet voor vandaag zou zijn.  Maar toen ging er een Nederlander...
  "Het was een lastige koers met veel bergop. De 2de ronde rijdt er iemand tegen me en valt tegen m'n versnelling en ik geraakte niet meer op mijn 16.  Ik wisselde van wiel dan ging het nog niet maar zat wel 40 seconden achter het peloton.  Terug naar peloton gereden, ze zeiden me...
"Na gisteren niks te kunnen doen in Kontich vandaag toch gestart in Bachte. Met 77 stonden we aan de start en van in het begin werd alles op waaiers getrokken door de grote wind. Na 3 ronden gingen ondermeer ik, Sasha en Gertjan er vandoor. Na 4 ronden zette ik alleen aan en heb bijna 5 ronden...
"Er waren 85 vertrekkers in Dikkebus. We vertrokken om 16.45u voor 13 ronden. Het was een parcours met veel wind en 1 lichte helling. Ik demarreerde de eerste ronde maar bleef maar 1 ronde weg. De vierde ronde probeerde ik opnieuw en lukte het met een paar man weg te geraken. Na 1 ronde kwamen er...