Stand van zaken fietsen in groepsverband en wielerwedstrijden: tot 7 mei alle wedstrijden geannuleerd maar wedstrijden in het buitenland mogelijk

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Apr 2021 - 16:37
Printvriendelijke versie

Omdat het Overlegcomité besliste dat sportactiviteiten in georganiseerd verband pas mogelijk zijn vanaf 8 mei, worden de jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden verder stilgelegd tot 7 mei. We vragen om de organisaties van na deze datum nog niet te annuleren, maar bij vragen ons direct te contacteren.
 
Er werd eveneens voor volgende vrijdag een nieuw overlegcomité ingepland specifiek over (o.a.) de sport.  Dat maakt het voorlopig nog niet mogelijk de concrete toepassingen in de wielersport toe te lichten. Wij vragen de informatie op (ministerieel besluit, protocollen, FAQ,…) vóór we aangepaste richtlijnen en praktische toepassingen communiceren. Onze vraag om wedstrijden en toertochten te organiseren gaan we zeker verder benadrukken.
 
Het reisverbod binnen de Europese Unie vervalt vanaf 19 april, al blijft er een negatief advies gelden voor alle niet-essentiële reizen. De aangepaste regelgeving maakt het voortaan wél mogelijk wedstrijden in het buitenland te betwisten. Renners en clubs die hiervan gebruik willen maken moeten zich echter strikt aan de geldende richtlijnen houden:

  •     het invullen van het Passenger Location Form
  •     de verplichte testing en quarantaine bij terugkeer uit een rode zone na een verblijf van meer dan 48 uur

 
Vanaf 26 april zijn groepen met leeftijd 18+ van 10 personen terug toegelaten.