Stan Van Looy sprint naar eerste zege uit zijn jonge loopbaan (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 31 May 2023 - 19:00
Printvriendelijke versie

Het was groot feest maandag voor tweedejaars nieuweling Stan Van Looy in Arendonk. In een sprint met 4 behaalde hij zijn allereerste zege in zijn jonge carrière op de fiets. Stan startte met fietsen als eerstejaars nieuweling in het veld en is nu bezig aan zijn eerste wegseizoen als nieuweling. Hij startte ook maar sinds dit jaar met intensiever te trainen en met resultaat.

Stan Van Looy: "Van in het begin was het een heel aanvallende koers. Altijd rustig gebleven in het peloton. Er waren al 2 renners erg vroeg ontsnapt. Iets later zag ik ook een andere renner wegrijden. Rond km32 zag ik een kans en greep die ook. Zo kon ik naar de andere renner rijden en zijn we samen naar de 2 koplopers gereden. Zo hebben we een goede 15km altijd rondgedraaid. Toen kwamen er nog 2 renners aansluiten en hebben we een kleine halve tour met 6 rondgedraaid. Hierna moesten de 2 koplopers lossen en hadden we nog 2,5 ronden voor de boeg. In de laatste 1,5km probeerde 1 renner nog weg te geraken maar ik kon het gat opnieuw dichten. In de laatste 500m werd er niet meer gereden en werd er veel achterom gekeken. Toen iemand de sprint voor de laatste bocht aantrok kon ik in het wiel springen en kon ik er nog 100m voor de meet uitkomen. Zo won ik met een wiellengte."

Foto'shttps://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720308726833

1 VAN LOOY STAN - ACROG-TORMANS
2 STEWART JAMIE - CYSTIC FIBROSIS RACE
3 DE WACHTER MATTIS - TEAM GEO-THERM CARBONBIKE MARCHOVELETTE ASBL

Gerelateerde artikels

De wedstrijd in Rijkevorsel voor junioren was een mooie tweestrijd tussen Lennert Meeusen en Stan Van Looy. In de voorlaatste ronde maakte Lennert een foutje en kon Stan in zijn eentje de rest van de wedstrijd afwerken. Bij aankomst had Stan een voorsprong opgebouwd van een 13 seconden op Lennert....