Stan Dewulf: Meedoen voor de overwinning op het PK

Door Kurt Vermeerbergen op 17 May 2014 - 11:42
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stan Dewulf behaalde inmiddels zijn eerste zege bij de juniores als eerstejaars. Morgen op het provinciaal kampioenschap wil Stan zeker meedoen voor de trui.

1. Je behaalde inmiddels je eerste overwinningen als junior. Verwacht? Ik had  het vooral gehoopt maar niet echt verwacht, ik ben vooral tevreden over het feit dat ik kan meedoen in de grote koersen bij de junioren.

2. Welke parcours genieten je voorkeur? Wat zijn de sterkste punten van je in een wedstrijd? Liever niet te vlak en een zware wedstrijd genieten mijn voorkeur. Ik probeer wel altijd om op het einde aan te vallen om zo met een compact groepje naar de sprint te kunnen.

3. Morgen is er het provinciaal kampioenschap.  Wat verwacht je? Ik verwacht om te kunnen meedoen voor de overwinning, dat zou heel mooi zijn als eerstejaars. Er zijn natuurlijk wel nog een paar heel goeie tweedejaars die meedoen. Ik hoop toch wel om top tien te kunnen rijden in het pk.

4. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit?  Ik kijk al uit naar de Ardenne koersen die er in juli en augustus aankomen. Ik vind dit heel mooi wedstijden en het is altijd een parcours waar de betere naar boven komen.

5. Staan er buitenlandse wedstrijden op je programma? Zo ja welke? Welke zou je anders is graag willen rijden? Verwachtingen in deze wedstrijden? Volgende week Morbihan en ik verwacht toch wel van in de tijdrit tamelijk goed te scoren. Ik vind het al goed dat ik me een kan meten met de buitenlandse top.

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen? Als ik redelijk constante uitslagen kan rijden en me vooral proberen te tonen in de grote koersen.

Gerelateerde artikels

Stan Dewulf mocht gisteren de Igor Decraene Trophy 2015 in ontvangst nemen als beste tijdrijder bij de junioren. Deze trofee kreeg Stan tijdens de Belgische avond van het jeugdwielrennen.
"We stonden met 63 renners aan de start in Parike. In het begin heb ik een paar keer met enkele renners een aantal meter voorop gereden. In de eerste ronden liepen er constant groepjes weg die niet veel voorsprong kregen en dan in de vierde ronde konden we met 3 weglopen en dan is er nog 1 iemand...
In Zwevegem stonden 63 juniores aan de start. De renners moesten 10 ronden afleggen van 8,4 kilometer. Stan Dewulf behaalde zijn eerste zege van het seizoen. "In het begin van de koers waren er een paar aanvallen, maar niemand geraakte weg. Dan viel mijn ploegmaat Jonas Castrique aan. Toen hij...
Drie belofterenners van Lotto Soudal U23 maken vanaf deze maand tot het einde van het seizoen deel uit van het WorldTour-team. In deze periode proeven Stan Dewulf, Gerben Thijssen en Brent Van Moer van het leven als profrenner.  De 20-jarige Stan Dewulf behaalde vorige seizoenen bij de...
Op 1 januari 2019 maakt Stan Dewulf de overstap van de belofteploeg van Lotto Soudal naar de WorldTour-formatie. De 20-jarige West-Vlaming tekende een contract voor twee seizoenen. Dewulf, dit najaar al aan de slag als stagiair bij het profteam, won dit seizoen Parijs-Roubaix voor beloften, nadat...
"In het begin van de wedstrijd lag het tempo hoog. In de eerste ronde waren er een paar valpartijen door het natte wegdek. Er waren wel een paar aanvalspogingen met Aaron Verwilst en ook een met Stan Dewulf maar ver reed men niet weg. Op 4 ronden van het einde versnel ik eens en we zijn met 6 man...