Siebe Wuyts: "Op mijn kinderfiets stond al een koersstuur"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2015 - 12:48
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Siebe Wuyts bezorgde in Zepperen het DCM Cycling Team de eerste zege van het seizoen. Voor de nieuweling is dit een mooie start in het jonge seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Vanaf mijn 7 jaar ga ik al naar de Vlaamse wielerschool in Herentals en vanaf 8 jaar de eerste wedstrijdjes bij de miniemen.

2. Waarom de keuze voor deze sport? Ik heb voor deze sport gekozen omdat ik van kinds af aan al veel naar wielerwedstrijden keek. Vanaf de 3° kleuterklas had ik trouwens al een een koersstuur op mijn kinderfietsje.

3. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Neen , eigenlijk heb ik dezelfde voorbereiding gedaan als vorig seizoen. In de winter met de wielerschool en met onze ploeg DCM.  Wat wel anders was dan vorig jaar is dat ik met onze ploeg DCM mee op stage ben gegaan naar Spanje en daar is mijn conditie beginnen verbeteren .

4. Je koos voor 2015 om de overstap te maken naar het DCM Cycling Team. Waarom de keuze? Omdat die een heel mooi programma rijden en een zeer goede begeleiding hebben voor ons als jonge renners. Ik kan daar veel bijleren. Ik kende er ook al enkele renners van en ook de trainer en het is een goede plezante groep. Ze zijn gevestigd in Vorselaar en dat is ook dichter bij huis wat een voordeel heeft voor de trainingen en zo.

5. Je won onmiddellijk één van de eerste wedstrijden van je seizoen in Zepperen. Had je dit verwacht? Neen,  ik had dit niet zo vroeg in het seizoen verwacht, alhoewel dat ik in de drie vorige wedstrijden ook een goede uitslag had gereden. Maar het geeft een zeer goed gevoel.

6. Hoe beleefde je de wedstrijd?  In de eerste helft van de wedstrijd heeft Brent Van Der Eycken van onze ploeg samen met  twee vluchters weggeweest, maar als alles terug samengekomen is op vier ronde van het einde ben ik dan weggegaan.  De volgende ronde is nog iemand komen aansluiten en hebben we de hele tijd goed samengewerkt. De laatste km. kwam er een derde aansluiten en gingen we spurten met 3.

7. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Naar een specifieke wedstrijd wil ik niet speciaal pieken. Ik zou het liefst over heel het seizoen regelmatig willen rijden.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Deze wil ik verbeteren met het oog op de toekomst.

9. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk dat ik mezelf nog niet als een bepaald type kan omschrijven, dat is nog een beetje aftasten.  Ik kan wel klimmen , maar de lange klimmen zijn dan weer moeilijk. Heuvelachtige parkoers die redelijk lastig zijn liggen mij wel. Spurten gaat best als het lichtjes bergop gaat, massasprints kan ik niet zo goed. Dat zal de komende jaren wel uitwijzen.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig, maar volg voor elke wedstrijd altijd wel het zelfde  patroon om mij klaar te maken en zo.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik een regelmatig seizoen heb gereden, maar ook in de grote koersen ( Beker van België , Topcompetitie of interclubs ) goede uitslagen kan rijden. Dat zou voor DCM ook heel goed zijn. En stilletjes hopen dat dit niet de enige zege van het seizoen blijft of in een grote koers een mooie prijs zou kunnen rijden.

 

Gerelateerde artikels

Met 71 nieuwelingen stonden ze aan de start om een afstand van 48 km af te werken. In de beginfase van de wedstrijd viel er niet veel te beleven. Het peloton bleef gegroepeerd. Pas toen een 3-tal met Brent Van der Eycken, Francois Fusillier en de Duitser Niklas Sphurmann in de aanval trokken leek...
Siebe Wuyts zal zijn laatste jaars als junior afwerken bij Van Moer Logistics Cycling Team. "Ik heb voor Van Moer Logistics Cycling Team gekozen omdat dit een mooie kans is om te verbeteren. Ze rijden een mooi programma en de begeleiding staat me ook zeer hard aan. Ik wil sport en steun ook...
Siebe Wuyts vervoegt vanaf 2018 Royal Antwerp Bicycle Club. als belofte Siebe was zijn laatste seizoen als junior actief bij Van Moer Logistics Cycling Team. "Ik heb voor Royal Antwerp Bicycle Club gekozen omdat ze een mooi programma rijden en een goede begeleiding hebben. Vanaf het begin...
Met 42 nieuwelingen werd er gestart in de 4e Kapelse Midweek-Classic voor 14 ronden van 5 kilometer. In de eerste drie ronden werd alles op een lint getrokken maar er was geen enkele ontsnapping.  Tijdens de 4e ronde konden Tuur Dens, William Corman en Arno Brouwers een kloofje slaan op de...
Siebe Wuyts maakt samen met enkele andere renners van DCM CT de overstap naar Sport en Steun Leopoldsburg als junior. De zegeteller voor Siebe staat momenteel op 2 als tweedejaars nieuweling. "Ik heb voor Sport en Steun Leopoldsburg gekozen omdat ze een mooi programma rijden en me ook...