Siebe Peeters neemt afscheid van het wielrennen: "Een speciale plaats in mijn hart"

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2018 - 22:10
Printvriendelijke versie

Siebe Peeters heeft besloten om zijn fiets aan de haak te hangen na 6 jaar. Siebe stuurde ons volgende tekst om zijn afscheid aan te kondigen.

Na mijn val van afgelopen maand heb ik besloten om definitief te stoppen met koersen. Al een tijdje zat ik met twijfels of ik nog zou doorgaan na de junioren. Ondanks het feit dat ik mooie resultaten kon behalen, wogen de vele inspanningen soms ook wel door. Omdat ik het leuk vond had ik dit er wel voor over. Maar wat met de combinatie school of gaan werken,zou dit bij de belofte ook nog wel lukken ?

Een stomme val op 29 juli heeft al deze vragen overbodig gemaakt! Dit risico wil ik niet meer nemen! Door de gevolgen van die val kan ik dit jaar sowieso niet meer in actie komen.Dit maakt dat ik de laatste keer aan de start stond op een wedstrijd op 29/7/2018!  Dat ik mijn kansen niet meer heb kunnen verdedigen in die laatste maanden maakt het soms wel moeilijk. De vorm was goed en er dienden zich nog een paar mooie wedstrijden aan. Daarom is het toch met enige spijt dat ik mijn afscheid aankondig.

Wielrennen is en blijft een mooie sport en zal altijd een speciale plaats in mijn hart blijven behouden , maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Ik wil hierbij al mijn supporters, sympathisanten , vrienden, familie , ploegmakkers en mederenners , het bestuur van Cycling Team Glabbeek , mijn vorige ploegen bedanken voor al de steun de afgelopen jaren en zeker de fijne berichtjes die ik kreeg bij mijn ongeval. Maar ik wil men papa ook even bedanken voor alles wat hij voor me gedaan heeft, voor en na de koers, qua materiaal en verzorging,... enz.. zonder zijn hulp had ik dit allemaal niet gekund! Merci papa. Ik hoop jullie nog wel is tegen te komen op de koers!

Gerelateerde artikels

Siebe Peeters zal in 2017 zijn onderkomen vinden bij het Lensword Cycling Team. "Ik heb gekozen voor het Lensworld cycling team omdat zij met een mooi project bezig zijn ! Volgend seizoen willen zij van start gaan met een kwalitatief sterke groep . Er zijn tal van gediplomeerde trainers die...
Zondag is er voor de juniores de beker van België wedstrijd 'Vlaams-Brabantse Pijl' in Korbeek-Lo. Siebe Peeters is één van de geselecteerde renners van het provinciale team Vlaams-Brabant . De renners gaven ons volgende antwoorden op deze gestelde vragen: Hoe was je seizoen tot nu toe? Wat...