Shirin Van Anrooij de sterkste in klimkoers Vresse

Door redactie op 2 Aug 2019 - 06:42
Printvriendelijke versie

Voor het tweede jaar op rij mogen ook de dames aan de bak in de klimkoers in Vresse. Vorig jaar enkel junioren, nu ook nieuwelingen. Aan de start 50 deelneemsters, 30 Belgen en 20 Nederlanders, 12 nieuwelingen en 38 junioren. De wedstrijd is geen lachertje, eerste 2 grote ronden met in de eerste ronde een stevige lange beklimming, in de tweede eerst een lichte en dan terug een stevige klim en dan 3 kleinere ronden met in het begin telkens een heel zware klim.

De nieuwelingen rijden de eerste grote ronde niet en krijgen bovendien 1,3 km voorsprong bij het ingaan van de tweede ronde. In de eerste ronde houden de junioren het nog wat gedeisd, slecht enkelen moeten het peloton laten gaan, op de top haalt Kiona Crabbé de eerste punten binnen voor de bergprijs voor Julie De Wilde en Shirin Van Anrooij.

Wanneer de nieuwelingen van start gaan is het duidelijk dat zij hun voorsprong met hand en tand willen verdedigen waardoor hun groep snel uit elkaar valt. Het juniorenpeloton weet dat ze vaart moeten maken en ook hier valt alles uit elkaar. Maar op beide “cols” voor de bergprijs zijn de jongsten nog steeds niet ingehaald. Aan de eerste streep is Nienke Vinke het snelst, voor Cleo Kiekens en Hanne Gevers, de tweede top wordt eerst gerond door Fien Masure gevolgd door Nienke en Cleo. De eerste junioren halen op het einde van de tweede ronde de eerste nieuwelingen eindelijk bij.

Bij het ingaan van de kleinere lokale ronden ontbindt Shirin Van Anrooij meteen haar duivels op de steile helling en slechts 2 rensters kunnen haar volgen, Silke Smulders en de nieuwelinge Nienke Vinke. Achter hen valt alles in groepjes uit elkaar. De eerste achtervolgende groep volgt al snel op ruime afstand. Zowel in de eerste als de tweede lokale ronde wint Shirin op de top de punten voor het bergklassement met Nienke en Silke in die volgorde na haar. Maar Shirin drukt de gaspedaal nog wat dieper in en bij het ingaan van de laatste ronde is ze solo op stap, zij plukt aldus nogmaals de volle buit voor het bergklassement dat ze ruim wint, nu is Silke Nienke te vlug af en laat haar ook achter.

Aan de eindstreep heeft Shirin 1’58” voorsprong op Silke terwijl Nienke nog eens 49” later derde wordt en zo ook eerste nieuwelinge. Op 3’22” van de winnares volgt een kwartet waarvan Julie De Wilde de sprint wint voor Lieke Nooijen, Ilse Pluimers en Maud Rijnbeek. Fien Masure wordt tweede nieuwelinge en Elise Uijen vervolledigt dit podium.
Finaal rijden slechts 33 rensters deze zware wedstrijd uit.

1.    VAN ANROOIJ Shirin     TEAM 185             1:57:59
2.    SMULDERS Silke     WV SCHIJNDEL             0:01:03
3.    VINKE Nienke         WSV EMMEN             0:01:52
4.    DE WILDE Julie         DOLTCINI - N-M TRANSPORT     0:03:22
5.    NOOIJEN Lieke         WV SCHIJNDEL             0:03:22
6.    PLUIMERS Ilse         CC PAVÉ 76             0:03:22
7.    RIJNBEEK Maud     CC PAVÉ 76             0:03:22
8.    GERRITSE Femke     WV SCHIJNDEL             0:04:08
9.    MASURE Fien         WOO - PARIKE"            0:05:11
10.    UIJEN Elise         WV SCHIJNDEL             0:06:28

Gerelateerde artikels

In de eerste damesreeks van het seizoen in Steenhuffel was de opkomst beperkt. Slechts 5 dames nieuwelingen en 20 juniores/elite. De zege bij de nieuwelingen ging naar de Nederlandse Mirre Knaven. Shirin Van Anrooij eveneens uit Nederland kon het zegegebaar maken bij de dames internationale/...
Gisteren afspraak in Erondegem voor de afwachtingswedstrijd van de Erondegemse Pijl voor dames Elite. Een mooi parkoers van 5km, licht golvend is, zeker niet biljartvlak maar evenmin met steile klimmetjes. Daar waar vorig jaar de wedstrijd werd voorafgegaan door een zware plensbui staat er nu een...
De allereerste wedstrijd voor dames in het criterium van de moedige veldrijder werd gewonnen door Shirin Van Anrooij (DN) en Marieke Van Witzenburg (DJ). Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157685838920280