Seppe Coveliers: "Zege smaakt naar meer"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jun 2015 - 14:43
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Seppe Coveliers is duidelijk in de wieg gelegd voor de wielersport. Nadat hij vorige zomer is gestart met wielrennen behaalde de nieuweling van Steeds Vooraan Kontich zijn eerste zege vorig weekend.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Mijn eerste koers was in juli vorig jaar (2014) in Brecht. Mijn papa rijdt bij de “Reetse Spurters”, hij heeft mij een paar maal mee op sleeptouw genomen begin vorig jaar. Toen had ik de smaak te pakken. Ik heb me in april bij de wielerclub Steeds Vooraan Kontich aangesloten.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik was toch teleurgesteld. Ik was goed voorbereid en voelde me goed. In de laatste ronde heb ik samen met mijn ploegmaat Jef Wachters getracht te ontsnappen maar heb ik in de voorlaatste bocht een stuurfout gemaakt waardoor we door het peloton werden ingelopen. Ik kwam achter in het peloton terecht en heb getracht om nog het beste eruit te halen met een 13de plaats als resultaat.

3. Tevreden over je prestaties bij het Vlaams kampioenschap? Hier had ik ook op beter gehoopt. In het grote peloton had ik moeite om me goed te plaatsen. Ik werd uiteindelijk slechts 20ste.

4. Je hebt voor dit seizoen al 1 zege op je palmares staan. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht? Ik heb nog niet veel ervaring en leer veel bij. Ik voelde me steeds beter. Ik hoop natuurlijk steeds op een ereplaats, maar nu plots een 1ste plaats is toch verrassend.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik hoop vooral nog eens podium te rijden en nog een paar mooie uitslagen te behalen en dit seizoen door te komen zonder al te veel blessures.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik vind tijdrijden belangrijk. Op het PK was ik 4de. Op het BK 22ste

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk dat mijn sterkte mijn sprint is. Ik ben ook vrij krachtig. Door de weinige ervaring kan ik me echter nog niet zo goed positioneren in een massasprint. De ontsnapping met 11 in Bonheiden was voor mij een ideaal scenario.

8. Spurt of solo? Waarom? Eerder de spurt, omdat ik vrij krachtig ben.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Geen van beide.  Ik voel me op mijn beste bij warmere temperaturen. Ik ben dus blij dat de zomer eraan komt. Het spel van de wind vind ik ook wel leuk.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Mijn doelstelling in het begin van het seizoen was een overwinning. Nu ik deze reeds behaald heb, smaakt dit naar meer.

Gerelateerde artikels

 Seppe Coveliers won in de finale de spurt van Damian van Alphen te Werchter. Het is voor de nieuwelingen van Steeds Vooraan Kontich zijn tweede zege van het seizoen. "We stonden met 57 man aan de start en moesten 10 ronden van 6,8 km afleggen. Vanaf de 2e ronde is de beslissende...
In de Antwerpse gemeente Reet gingen 43 nieuwelingen van start. Seppe Coveliers fietste een voorsprong bij elkaar van meer dan 5 minuten op nummer 2 Jef De Braekeleer. "We stonden met 43 deelnemers aan de start en moesten 14 ronden van 4,8km afleggen. In de tweede ronde rijdt mijn...
Seppe Coveliers behaalde vandaag in Bornem zijn 4e zege van het seizoen. Aan de start ook een hele ploeg Ierse renners maar Seppe liet ze in het zand bijten. "We stonden aan de start in Bornem om 10 ronden van 6 km af te leggen op een zeer bochtig parcours. Er waren heel wat premies te...
Seppe Coveliers behaalde vandaag zijn 5e seizoenszege  in Kontich-Waarloos, welke georganiseerd werd door zijn club. 'Ik stond vandaag aan de start in Kontich-Waarloos, dit was één van de eigen ingerichte wedstrijden van svk. Tijdens de wedstrijd waren er een aantal aanvalspogingen,...
Seppe Coveliers zal ons junior starten in de kleuren van het Van Moer Logistics CT. Seppe behaalde dit seizoen 5 zeges. "Van Moer biedt een heel mooi programma en een erg goede begeleiding. Het is een sterke ploeg en heeft een goede ondersteunende structuur. Ik ben ook geïnteresseerd in het...
Tweedejaars junior Seppe Coveliers won vandaag de spurt in Retie wat hem de eerste zege van het seizoen oplevert. "Vandaag gestart in Retie voor een goede 80 kilometer. Vanaf de tweede ronde reed er al twee man weg, die al snel een kleine minuut cadeau kregen. Na een 15-tal kilometer zet...