Senne Hulsmans: "Tom Boonen bracht mij de liefde bij van eSports racing"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Jul 2020 - 18:47
Printvriendelijke versie

Senne Hulsmans won vorig jaar als tweedejaars nieuweling 10 wedstrijden en heeft inmiddels de overstap naar de junioren goed verwerkt. Maar naast het wielrenner heeft Senne nog een andere grote liefde, namelijk eSports racing. In deze online sport heeft hij inmiddels ook zijn strepen verdiend.

1. Ervaar je een vlotte overstap van nieuweling naar junior? Of moeilijker dan verwacht?
De overstap verliep in de eerste koers meteen goed met een 6de plaats in Vlamertinge. Na de corona periode was het nog even afwachten hoe het ging zijn maar dit verliep ook wel goed. Elke koers wordt ik sterker en sterker.

2. Inmiddels heb je al enkele wedstrijden gereden. Hoe waren deze?
Mijn eerste koers was in Vlamertinge voor de corona periode en deze ging heel goed. Het gevoel was daar heel goed en ik kon daar een 6de plaats bemachtigen. Nu na de corona periode heb ik twee koersen gereden en deze verliepen goed maar er is nog werk aan de winkel!

3. Heb je nog bepaalde doelen voor dit seizoen?
Voorlopig heb ik nog niet een bepaald doel voor een koers. Mijn doel is wel om dit seizoen alles goed uit te rijden en er misschien een mooi resultaat aan vast te hangen.

4. Welke parcours liggen jouw het beste?
Een parcours dat mij het beste ligt is een beetje heuvelachtig maar niet met te lange klimmen er in. Ik heb nog een redelijke sprint in huis dus die komt meestal wel van pas na een pittige koers.

5. Met welke bekende renner zou je uzelf vergelijken en waarom?
Mijn papa had eens tegen mij gezegd dat ik wel een beetje op Alessandro Petacchi lijk. Omdat hij ook wel een redelijk klimmetje over geraakt en daarnaast nog een hele goede sprinter was.

6. Naast het wielrennen heb je ook een andere passie, eSports racing. Hoe ben je in contact gekomen met deze sport?
Ik ben zelf altijd al fan geweest van de Formule 1. Op mijn verjaardag had ik dan een racestuur gekocht voor op mijn playstation. Toevallig had ik een keer bij Tom Boonen thuis in zijn simulator gereden en omdat ik dat zo leuk vond heb ik mij ook een racestoel aangekocht. Sindsdien is dat alleen maar geëvolueerd naar meer tot wat ik nu heb.

7. Twee maanden geleden vervoegde je het Flemish Simsports team. Hoe elkaar gevonden? Proeven moeten doen hiervoor?
Ik zag dat er een kampioenschap werd georganiseerd via het Belcar kampioenschap en het circuit Zolder. Ik heb mij toen meteen een pc aangeschaft en Iracing het platform waar het op gespeeld wordt. Het kampioenschap was in teamverband. Ik had gehoord dat zij nog iemand zochten voor hun team te voltooien en ik had mij meteen aangemeld. Maar omdat ik nog 0 ervaring had met Iracing was het nog eventjes twijfelen of ik wel mocht meedoen. Na een paar trainingssessies met het team was mijn niveau toch al redelijk mits de tips van mijn ervaren teamgenoten en mocht ik meedoen met hun in het kampioenschap.

8. Inmiddels ben je samen met je ploeg de grote overwinnaar. Hoe verliepen de wedstrijden voor jezelf? Wat was voor jouw de meeste spannendste en waarom?
De wedstrijden waren fantastisch. We waren een zeer sterk team en konden van de eerste race al meteen winnen. Mijn spannendste wedstrijd vond ik toch de laatste, de 10 uur van Zolder omdat deze beslissend was voor ons om de titel binnen te halen.

9. Win je ook prijzen met het eSports racing? Zo ja, welke?
We hebben dit kampioenschap gewonnen en dat is al een prijs op zich. Doordat we dit kampioenschap hebben gewonnen worden we wel op het echte podium tijdens de echte 24h van Zolder gehuldigd. Dat is al wel een grote prijs die we verdiend hebben daarmee.

10.  Wat zijn nu je verdere toekomstplannen in het eSports racing ?
Ik wil zeker nog verder groeien hierin en dan zo echt aan de wereldtop te geraken.

Ik wil ook nog even mijn ouders bedanken die altijd voor mij klaar staan tijdens de koers. Ook wil ik Acrog-Tormans bedanken voor de kansen die ze mij geven. Ook Bedankt aan Flemish Simsports voor de kansen en de sponsors Garage & Verhuur Beheyt en Racecave.be
 

Gerelateerde artikels

In het Oost-Vlaamse Stekene ging de zege bij de nieuwelingen naar de Nederlander Joren De Gruijter. Senne Hulsmans eindigde in de massaspurt op een tweede plek. Jason Baele werd derde. "Gisteren had ik van bij de start een goed gevoel. We hebben direct geprobeerd met 5 weg te rijden, wat niet...
29 nieuwelingen verschenen aan de start te Leopoldsburg voor de oefenkoers. Tweedejaars nieuweling Senne Hulsmans van de organiseerde club Sport en Steun Leopoldsburg won de massaspurt. Michiel Lambrecht en Bob Poelmans van Acrog Pauwels Sauzen Balen Bc werden 2 en 3. "Voor iedereen was het...
Na een gemiste eerste seizoenshelft door een knieoperatie stond Senne Hulsmans afgelopen woensdag aan de start in Herenthout voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In een lang gerekte massasprint behaalde hij zijn eerste zege van het seizoen. Senne Hulsmans: "Het was mijn eerste koers...
In Mol Ezaart zat het tempo onmiddellijk in de wedstrijd want na 6km stond de poort achteraan al open bij eerste doortocht aan de finish. Uiteindelijk werd het een sprint met een groepje van 9 renners. Senne Hulsmans won de sprint en kon zo voor de 3e keer dit seizoen het zegegebaar maken. "...
In het Brabantse Bierbeek ging de zege naar Senne Hulsmans. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn 10e zege van het seizoen. "Ik had niet de ideale opwarming voor de koers dus daarom zat ik al snel met opgeblazen benen. De eerste rondes was het zeker proberen te volgen want het ging snoei...
De GP Jean-Pierre Monseré in Retie werd woensdagnamiddag in een massasprint gewonnen door Senne Hulsmans.  Het is voor Senne zijn tweede zege van het seizoen. Na een langs periode van herstel door knieproblemen won hij enkele maanden de wedstrijd in Herenthout. Senne: "Dinsdagavond...