Sander Huybrechts wint in Aarschot ... even later naar het ziekenhuis

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Aug 2019 - 09:53
Printvriendelijke versie

Sander Huybrechts won gisteren de wedstrijd voor junioren in Aarschot. Hij won de spurt van de Canadees Rich Elliott. Spijtig voorval... hij kon niet naar het podium omdat hij even na de aankomst een gebroken pols opliep.

"In het begin van de koers dacht ik dat het parcours niks voor mij was omdat het heel kort was en er hard opgetrokken moest worden. Maar halfweg koers rijdt er een Canadees weg en ik spring mee. Het peloton laat in eerste instantie begaan waardoor we direct een gat hadden. We werkten goed samen en konden onze voorsprong uitbreiden tot 40 seconden, waardoor er op het einde kon gepokerd worden. Ik begon de spurt op kop en kon het houden tot de meet."

Spijtig genoeg kon Sander niet lang genieten van zijn zege want even later moest hij naar het ziekenhuis met een gebroken pols.. "Die Canadees waar ik mee weg was, wou een hand geven. Maar met het naar achter kijken in de hekken gereden."

Gerelateerde artikels

Sander Huybrechts heeft zijn eerste zege in zijn wielercarrière beet sinds hij als miniem 11 jaar met het wielrennen begon. In Herselt finishte hij met 17 seconden voorsprong op Quinten Vandermeer. "In de derde ronde demarreerde mijn ploegmaat Stef Scharre. Ik ben mee gesprongen samen met...