Sabrina Stultiens: Mezelf ieder jaar verbeteren

Door Johan Pelgrims op 13 Mar 2014 - 18:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Stultiens
Voornaam:Sabrina
Team/Sponsor: Rabo Liv team
Leeftijd: 20

1. Sabrina, hoe blik je terug op je afgelopen veldritseizoen? Gedeeltelijk tevreden. Ik heb niet zo’n constant seizoen gereden, wat ik de afgelopen jaren wel heb gedaan. Sommige wedstrijden waren gewoon echt niet goed, daarentegen heb ik sommige wedstrijden veel beter gepresteerd dan voorgaande jaren.

2. Je gaf verstek voor enkele wedstrijden wegens gezondheidsproblemen, wat er juist was aan de hand? Na het WK bleef de verkoudheid aanhouden. Het wegseizoen is voor mij ook erg belangrijk, waardoor ik eerst weer helemaal fit wilde zijn om uiteindelijk weer goed te kunnen trainen en wedstrijden te rijden.

3. Ook van het WK in eigen land  (Hoogerheide) had je waarschijnlijk meer verwacht, kwam dit ook door de gezondheidsproblemen? Hier had ik inderdaad meer van verwacht. Het doel was het resultaat van het WK in Louisville te verbeteren. De week voor het WK werd ik verkouden en het bleef aanhouden. Waarschijnlijk één van de redenen waardoor het iets minder ging.

4. Sabrina , hoe spring je om, om telkens te moeten opboksen tegen een sterke Marianne vos? Is dit frustrerend? Helemaal niet. Het is mooi om met haar te koersen, al is ze vaak veel sterker. Maar dat vind ik juist een motivatie om jezelf nog meer te verbeteren.

5. Wat zijn je toekomstplannen?  Om mezelf ieder jaar weer te verbeteren, zowel op de weg als in het veld.

6. Sabrina, zitten er voor u nog wegwedstrijden in als voorbereiding naar het komend veldritseizoen? Het wegseizoen is zoals ik net ook aangaf ook erg belangrijk voor mij, dus het staat niet in het teken van voorbereiding op het veldritseizoen. Ik rijd nu een paar wegwedstrijden tot april. Daarna een rustperiode en vervolgens hervat ik mijn wedstrijdprogramma weer.

7. Zijn er dingen die je nog wil verbeteren tegen volgend seizoen?  Meer werken aan mijn techniek, want dat mis is nog wel.

Gerelateerde artikels

Na de zege voor Eli Iserbyt bij de junioren was het de beurt aan de dames jeugd om te strijden voor de Europese titel. Topfavoriete bij de vrouwen was de Nederlandse Sabrina Stultiens. Een tijdje zag het ernaar uit dat de Tsjechische Mikulaskova het ging halen, maar op het einde kwam Stultiens...