Rutger Wouters zegeviert in Kortessem

Door Glenn Hofkens op 1 May 2017 - 19:36
Printvriendelijke versie

Met 129 renners stonden ze deze namiddag aan de start in Kortessem voor 114 km verdeeld over 19 ronden. Ondanks verschillende aanvalspogingen duurde het erg lang voor de definitieve vlucht vertrokken was. Het was pas in de 17e ronde dat er een aanval kwam van Wouter Leten (Baguet - M.I.B.A. - Indulek - Derito Cycling Team) en Rutger Wouters (VP Consulting - Zannata Cycling Team). Zij kregen in de voorlaatste ronde het gezelschap van één tegenaanvaller: Boris Dron (Verandas Willems - Crabbé Toitures - CC Chevigny). Bij het ingaan van de slotronde hadden de drie leiders een voorsprong van 40" op het peloton. De winnaar moest dus vooraan gezocht worden. Het was uiteindelijk Rutger Wouters die opnieuw met de zege aan de haal ging. Dron eindigde als 2e, Leten werd 3e. De pelotonspurt werd gewonnen door Robin Mertens (Prorace Cycling Team) op 18" van het leiderstrio. Voor Wouters is het al zijn vijfde zege van het seizoen en zijn vierde op rij. Met deze zege wordt hij meteen ook de eerste leider van het MABS4.0 Euregioklassement, een klassement bestaande uit 4 wedstrijden in Belgisch en Nederlands Limburg.