Runne Heylen sterkste Belg in Boom

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2023 - 16:51
Printvriendelijke versie

Bij de eerstejaars nieuwelingen in Boom kwamen 45 renners aan de start. Onze beste landgenoot vonden we terug op plaats 3, Runne Heylen. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjech  ŠImon Kment.

Runne: "Ik moest op de laatste rij starten door een slechte loting. De eerste ronden goed kunnen opschuiven en in de 2de ronden hing ik al op een 2de plaats. Dan een val gemaakt waardoor de renner achter mij terug komt en over mij gaat. Uiteindelijk een 3de plaats en heel content."

1 KMENT ŠIMON - BRILON RACING TEAM MB
2 DEVOS VICTOR - LA GORGUE
3 HEYLEN RUNNE - AA DRINK YOUNG LIONS

Runne Heylen won afgelopen weekend de cross in Vorselaar voor de nieuwelingen eerstejaars. Runne had een voorsprong van bijna 10 seconden op de nummer 2, Emiel Osaer. Maxime Smits eindigde als derde. Runne: "Ik kon vanop de eerste startrij vertrekken. Ik was goed weg en hadden een gat met 4...
Bij de eerstejaars nieuwelingen in Nossegem was de spanning al snel uit de wedstrijd. Vanaf de eerste ronde ging Runne Heylen er in zijn eentje vandoor en dit was ook het wedstrijdbeeld voor de ganse cross. Cas Van Looke en Nand De Bois flankeerden hem op het podium op de plaatsen 2 en 3. Runne:...