Ruben Pols: De Belgische trui tijdrijden had van mij moeten zijn

Door Kurt Vermeerbergen op 15 May 2014 - 20:56
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lotto Belisol U23 renner Ruben Pols blikt zeer tevreden terug op zijn voorjaar met met maar één minpuntje. Zondag zette hij de kroon op zijn voorjaar met een overwinning te Pittem.

1. Je behaalde afgelopen weekend je eerste wegzege. Lang naar uitgekeken naar dit moment? Ik ben al een tijdje sterk aan het rijden, dus ik wist wel dat het eens ging lukken. Bij Lotto-Belisol U23 rijd ik een uitgebreid interclub programma. Daardoor rijd ik weinig kermiskoersen. Het is al enkele weken dat ik mij heel sterk voel, maar ik kon nog niet winnen. Ik kwam er vaak heel dicht bij te zitten. In Aspelare reed ik zo’n 7km solo om in de laatste 30 meter geremonteerd te worden. De eerste wegzege is vooral goed voor de moraal. Zeker omdat ik ze op vrij indrukwekkende wijze behaalde (al zeg ik het zelf). Ik hoop dit te kunnen doortrekken naar de grote koersen om daar een overwinning te behalen.

2. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar. Er is maar 1 minpuntje. Het zilveren plak op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Ik wou absoluut Belgisch kampioen worden. Ik werd 2e, de ontgoocheling was enorm. Ik kon mijzelf echter niets verwijten, ik heb gedaan wat in mijn kunnen lag. De wind besliste echter dat de sterkste man niet mocht winnen op het BK TT. De winnaar startte veel vroeger dan mij, toen stond er veel minder wind. Dit blijkt uit de uitslag, en vooral uit alle tussentijden. Alle renners die laat startten verloren veel tijd op het stuk van Hooglede naar Gits t.o.v. de vroege starters. Dit is niet logisch aangezien de beste tijdrijders normaal laatst startten. Op het PK TT versloeg ik de huidige BK TT met 21 seconden. De Belgische trui had van mij moeten zijn.

3. Welke parcours genieten je voorkeur? Wat zijn de sterkste punten van je in een wedstrijd? Ik hou van de Vlaamse Ardennen, vooral van de kasseihellingen. Hier liggen ook mijn sterkere punten. Aangezien ik een goede tijdrijder ben, kan ik ook een grote inspanning lang volhouden zoals afgelopen weekend in Pittem.

4. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit nog?  Ik kijk naar quasi elke interclub uit die mij te wachten staat. Maar als ik dit heel specifiek moet beantwoorden, kijk ik vooral uit naar het Europees Kampioenschap. Ik weet nog niet of ik daaraan mag deelnemen, maar ik denk dat ik goede adelbrieven kan voorleggen. Indien ik de kans krijg om ons land daar te verdedigen ga ik daar enorm naar uitkijken. Ik hoop op een selectie. Ik kijk ook uit naar komende 2 driedaagsen in het buitenland, Paris-Arras en de vredeskoers.

5. Staan er nog buitenlandse wedstrijden op je programma? Zo ja welke? Welke zou je anders is graag willen rijden? Verwachtingen in deze wedstrijden? Ik rijd van 23 tot 25 mei Paris-Arras tour. Dit is een wedstrijd in Frankrijk met een heel sterk deelnemersveld. Er doen veel continentale ploegen mee. Van 30 mei tot 1 juni start ik in de Vredeskoers in Tsjechië. Daarna volgen er nog enkele wedstrijden in het buitenland, maar is het nog afwachten voor een definitieve selectie.

6. Welke wedstrijd zou je graag is willen winnen? De Ronde van Vlaanderen. Verder hoop ik ook het eindklassement in de Triptyque des Monts et Chateaux eens te kunnen winnen. Ik wil in de toekomst ook nog Belgisch Kampioen (tijdrijden) worden, gezien de gemiste kans dit jaar.

7. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen? Indien ik een selectie kan afdwingen voor Europees en Wereldkampioenschap. Ik heb nu een goed voorjaar achter de rug en ik wil dit doortrekken naar de zomer en het najaar. Voor een geslaagd seizoen zou ik graag een interclubwedstrijd winnen en nog veel mooie prestaties neerzetten.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Lotto Soudal renner Ruben Pols behaalde vandaag in Horebeke zijn eerste seizoenszege. Voor Ruben verliep de wedstrijd niet over een leie dakje. Het is voor Ruben zijn eerste zege op de weg. Eerder behaalde Ruben al drie zeges in het tijdrijden. "Na 30km reed ik lek op de Haaghoek. Ik kon...
Met een kleine 140 renners en rensters aan de start was dit weer een geslaagde Haspengouwse edite van de Nationale testtijdritten. De Belgische top in deze discipline van de wielersport werd een mooi maar zwaar parcours voor de wielen geschoven waar het geen enkele meter echt vlak was. Zo waren de...
Ruben Pols van het Lotto Belisol U23 team behaalde in Pittem zijn eerste zege op de weg als belofte. Ruben won dit jaar ook het PK tijdrijden en de testtijdrit in Montenaken. "Het was een koers met veel open vlakten waar de wind vrij spel had. Al in de 2e ronde konden we wegrijden met een groep...
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen op de weg, die zullen plaatsvinden van zondag 21 september tot zondag 28 september 2014 in Ponferrada (Spanje): DAMES JUNIOREN: Eva Maria PALM, Geen reserve...
Neoprof Ruben Pols uit Everbeek maakt in de GP La Marseillaise zijn profdebuut voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Vervolgens gaat hij aan de slag in l'étoile de Bessèges. Nu de voorbereiding stilaan op zijn einde loopt, is het tijd om eens vooruit te blikken. “Mijn winter is goed...