Ruben Buitendijk : "Al mijn truien heb ik behaald op de piste"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Nov 2016 - 19:25
Printvriendelijke versie

Ruben Buitendijk was vorig weekend de winnaar van de 2e manche van AVS Stories TV Cup bij de junioren. De Nederlander zal volgend wegseizoen meer in België te zien zijn doordat hij kiest voor de Belgische ploeg Spie Douterloigne CT. als junior.

1. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben begonnen met wielrennen toen ik 7 jaar was. Mijn vader doet ook aan wielrennen en zodoende ben ik met mijn buurmeisje mee gaan doen aan RABO Dikke banden races. Dat ging goed en toen ben ik lid geworden van een wielervereniging.

2. Je was dit jaar tweedejaars nieuweling op de weg. Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van afgelopen  seizoen? Ik had niet echt hoogtepunten dit seizoen maar ik reed wel het hele seizoen door constante uitslagen en dat zie ik zelf als een positieve kant van het seizoen.

3.  Wat was het dieptepunt van het seizoen voor je? In de laatste klassieker (interclub) van het seizoen was ik er op gebrand om een goede uitslag te rijden. De hele wedstrijd ging het goed en ik zat in de kopgroep en toen kreeg ik 50 meter voor de finish kramp en was de goede uitslag weg.

4. Je hebt thuis al verschillende Nederlandse kampioenentruien hangen? Welke en wanneer behaald? Al mijn truien heb ik behaald op de baan. Ik heb 3 truien van de ploegenachtervolging (2013-2014-2015), 2 truien van de teamsprint (2013-2014), een trui van de keirin (2014) en een trui van het sprint-omnium (2016).

5.  Op de piste sta je dus  duidelijk u mannetje. Hoe combineer je de piste met de weg? Moeilijk? Ik vind het niet moeilijk om de piste met de weg te combineren omdat als er iets van het baanseizoen mijn wegseizoen in de weg staat dan doe ik dat niet.

6. Welke onderdelen op de piste genieten je voorkeur en waarom? Ik vind de scratch en de achtervolging het leukst omdat dit niet echt sprintonderdelen zijn maar meer duuronderdelen waar mijn voorkeur toch wel naar uit gaat.

7. Inmiddels heb je de eerste meetings op de piste achter de rug. Hoe waren de eerste meetings?  Wat zijn de werkpunten nog? Ik heb tot nog toe nog maar 1 meeting gehad (Gent), dit omdat er in Nederland heel weinig wedstrijden zijn voor de junioren. De eerste ging heel erg goed want die won ik. Ik moet nog wat meer oefenen op de tempokoers, omdat ik die nog maar één keer gereden heb.

8. Vind je zelf dat je door je piste ervaring een betere renner op de weg bent geworden? Zo ja, op welk vlak? Door op de baan te rijden heb ik meer controle over mijn fiets en dat zie je terug in het wegseizoen. Ook kan ik beter in een peloton rijden sinds ik op de baan rijd.

9. Moest je kiezen tussen de weg of piste, welke discipline zou je kiezen? Ik zou kiezen voor de weg omdat ik de lange afstanden leuker vind en omdat je op de weg veel meer mogelijkheden hebt.

10. In 2017 zal je de tenue dragen van de Vlaamse ploeg Spie Douterloigne CT. Waarom de keuze voor een Belgische ploeg? Toen ik gevraagd werd voor deze ploeg heb ik ervoor gekozen om komend seizoen in België te gaan rijden omdat ik denk dat ik hier nog veel kan leren en me verder kan ontwikkelen.

11.  Wat zijn de doelstellingen voor seizoen 2017? Goede uitslagen in grote één- en meerdaagse wedstrijden.

12. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een renner die lang mee kan en die het daarna mogelijk kan afmaken in de aankomst.

13. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Mijn tijdrit capaciteiten heb ik niet zo heel goed getest maar de tijdritten die ik heb gereden waren wisselen van uitslag.

14. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik heb graag een koers met veel regen en wind, omdat het dan vaak heel erg zwaar wordt en de koersen dan heel erg selectief zijn.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Rood
Favoriete muziek : van alles wat
Favoriete film : The Fast and the Furious
Andere hobby's: sleutelen aan het materiaal
Lievelingseten : Pizza en Buritto’s
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : sprint winnen van een klein groepje
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : beide vind ik niet erg
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: klassieker in de meerdaagse van Assen.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Mark Cavendish
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Nederlands kampioen worden op de weg of een andere zware koers winnen.

 

Gerelateerde artikels

50 rondjes van 1,5km moesten de junioren afwerken in het Nederlandse Steenbergen. Ruben Buitendijk van het SPIE-Douterloigne CT kwam solo over de eindmeet. "Vanaf de start gelijk de koers open gegooid door aan te vallen maar na een rondje weer teruggepakt. Na 12 rondjes reed Jesse Huijbregts...
Na zijn zege vorige week in Rijkevorsel was het opnieuw bingo voor Ruben Buitendijk (Forte U19 CT), deze keer in de interclub Zepperen - Zepperen. "Ik heb een hele sterke ploeg gezien vandaag. Eerst was er een aanval  van Tim Marsman maar hij  werd teruggepakt en kort daarna...
Ruben Buitendijk was in Rijkevorsel de sterkste junior. Hij opende de wedstrijd met een sterke aanval en sloot de wedstrijd af met een aanval welke de zege opleverde. Ruben reed samen met Jasper Van De Plas en Roel Van Sintmaartensdijk naar de drie koplopers op enkele ronden van het einde. De...
Ruben Buitendijk zal volgend seizoen als tweedejaars junior het Forte Young Cycling team vervoegen. "Op de eerste plaats heb ik vanwege het sterke programma voor Forte Young Cycling Team gekozen! Daarnaast rijden er ook nog een grote groep gezellige renners bij die ik zeker al vaker ben...
Vanaf 1 januari zal de Nederlander Ruben Buitendijk uitkomen voor Spie Douterloigne CT als eerstejaars junior. "Ze zijn tactisch goed en kunnen mij hierbij nog veel leren. Het is ook een heel sterke ploeg met een heel mooi programma.": aldus Ruben. Zelf je transfer melden kan via...
Tijdens de 2e meeting voor junioren op de piste in Gent was de Nederlander Ruben Buitendijk de snelste. "Het eerste onderdeel was het voor mij nieuw, tempo koers. Dat ging lekker en half koers weggereden en het vol kunnen houden tot het einde. Ik reed een halve ronde voor op de rest. Daarna...