Ruben Bordon: "Ik zal altijd starten in een wedstrijd met mijn paternoster"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jun 2016 - 20:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tweedejaars nieuweling Ruben Bordon heeft met 2 zeges al een mooi eerste seizoenshelft achter de rug.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Ik deed vroeger dus judo, waar ik nog heel goed in was. Maar aangezien er een gebrek was aan variatie op de trainingen, ben ik er mee gestopt. Ik keek sinds toen, heel vaak naar wielerwedstrijden op televisie. Waarna ik al snel besloot om in 2009 eens te proeven van het wielrennen. De dag zelf kocht mijn vader me nog een koersfiets. Deze beviel me zo hard dat ik letterlijk op 3 dagen 24 uur heb rondgereden in de wijk met mijn fietsje.

2. Hoe was je seizoen als eerstejaars nieuweling? Tevreden erover? Ik kon redelijk tevreden terugblikken op mijn seizoen bij de eerstejaars nieuwelingen. Ik heb veel pech gehad. Wat duidelijk te merken was aan mijn seizoen. Desondanks alle pech heb ik toch een paar keer podium gehaald, waaronder een tweede plaats op het Vlaams Kampioenschap, waar ik met een half wiel verloor. Maar vooral heb ik veel bijgeleerd, wat natuurlijk voor mij het belangrijkste was.

3. Hoe kijk je terug op het provinciaal en Vlaams kampioenschap? Tevreden of zat er meer in? Ik was al bij al tevreden, maar met de benen die ik die dagen had, zat er ongetwijfeld meer in! Het probleem was dat ik in de sprint altijd te ver zat, maar daar heb ik mijn lessen uit getrokken. Toch wist ik altijd dicht te eindigen.

4. Wat zijn de verwachtingen voor het Belgisch kampioenschap? Ligt het parcours u? Vorig jaar had ik in Hooglede een rotdag! Pijn in de rug was de boosdoener. Toch denk ik dat het een parcours is dat me heel goed moet liggen als ik in goede doen ben. Maar het BK is een wedstrijd die soms raar kan uitdraaien. Het is al vaak geweest dat er een onbekende wint.

5. Wat zijn de andere doelen voor 2016 na u zege in Outrijve ? Ik heb ondertussen al mijn tweede zege geboekt, dus mijn seizoen is tot nu toe zeker al meer dan geslaagd. Toch blijf ik verder werken en hoop ik om nog een paar zeges te pakken.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Als een sprinter, vele mensen omschrijven me vaak als een rassprinter, maar dat laat ik nog even links liggen. Het is de bedoeling dat ik me als renner op zoveel mogelijk aspecten richt. Maar voorlopig richt ik me toch het liefst op mijn sprint.

7. Spurt of solo? Waarom? Zonder twijfel een sprint, aangezien de ontlading dan zo groot is. Een euforisch gevoel!

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Mijn tijdrit capaciteiten staan niet erg op punt. Ik heb er nooit speciaal op getraind, in de toekomst zal ik daar ongetwijfeld meer aan gaan werken!

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ja! Ik ben altijd katholiek opgevoed door mensen waar ik close mee was vroeger. Wat ik nu nog steeds meedraag. Ik zal altijd starten in een wedstrijd met mijn paternoster, zonder zal ik niet graag starten.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een wedstrijd door regen en wind. Ik ben iemand die graag in flandrien weer koerst.

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Momenteel lukt dat zeker nog. Maar naarmate de jaren zullen vorderen zal het steeds moeilijker worden, toch moet dat allemaal lukken met een degelijke planning!

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Rap, R&B, House en Pop.
Favoriete film : Alle films van Fast and the Furious.
Andere hobby's: Sleutelen aan motoren van auto's, cruizen met vrienden op mijn moto en voor de rest praktisch alle sporten.
Lievelingseten : Pizza Mix
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Ongetwijfeld een roste.
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Sprint winnen van een klein groepje.
Bergop of bergaf : Bergaf, kan ik zeer goed!
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Mooiste overwinning ooit: Vlaams kampioenschap in 2012
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Marcel kittel
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Seizoen gezond kunnen eindigen met nog een paar mooie resultaten.

Gerelateerde artikels

Met 37 nieuwelingen werd er afgelopen zondag gestreden in Kruishoutem. In de spurt kon Ruben Bordon, Robbe Claeys achter zich houden. "Voor de vierde manche van de beker der Vlaamse Ardennen te Kruishoutem kregen we een tamelijk lastig parcours voorgeschoteld. Tijdens de wedstrijd had ik...
Zondag staat er weer een nieuwe interclub voor junioren op het programma, namelijk de Guido Reybrouck Classic Moerkerke-Damme. Ruben Bordon verdedigt er de kleuren van KVC Deinze VZW. "Op zich verwacht ik niet veel. Vorige week ging ik van start in Nokere koerse, wat tevens mijn eerste...
Tweedejaars nieuweling Ruben Bordon mocht vandaag zegevieren in Outrijve. In een spurt met 10 was hij de snelste. "In het begin van de wedstrijd startte ik achteraan en ik bleef twee ronden achteraan in het peloton rijden. Kwestie van een beetje in het ritme te komen. Ik wist dat dit een...