Ruben Boeye: "Ik moet veel trainen om te presteren "

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Jul 2020 - 18:49
Printvriendelijke versie

Ruben Boeye is bezig aan zijn eerste jaar bij de junioren bij het Van Moer Logistics Cycling Team. Na een week stage is hij gisteren gestart aan zijn tweede deel van het seizoen in Pollare.

1. Hoe kijk je terug op vorig seizoen  ?
Mijn 2de jaar bij  de nieuwelingen was redelijk goed en naar het einde toe waren mijn resultaten vrij constant. Ik zat dikwijls in de top 10 en behaalde ook enkele podiumplaatsen (2x 3e plaats, 1x 2e plaats).

2. Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijden van huidig seizoen voor de uitbraak van het covid-19 virus?
Zeker niet slecht. Mijn eerste wedstrijd was in Opwijk-Malezele waar mijn ploegmaat, Brem De Man, won.  Het was een lastige koers d.m.v.  het redelijk oplopende parcours, de regen en de kou.  Ik heb boven mijn verwachtingen uit in die koers goed vooraan kunnen rijden en als je ziet dat meer dan de helft van de deelnemers niet uitrijdt, prijs ik mezelf gelukkig de koers te hebben kunnen uitrijden in de buik van het peloton.  De sprint werd toen gewonnen door een andere ploegmaat, Sim De Rijk.

3.  Wat heb je in de koersloze periode gedaan om je conditie op peil te houden?
Ik ben naar bekende plekken gereden zoals de Muur en het Atomium en heb goed overlegd met de trainer om het juiste schema op te stellen.

4. Heb je nog bepaalde doelen voor dit seizoen?
Aangezien ik niet een natuurtalent ben en veel moet trainen om nog maar een beetje in de buurt van de goeie mannen te komen. He is een doel  om een klimkoers zoals Herbeumont uit te rijden.

5.  Welke parcours liggen jouw het beste ?
Ik kan mezelf het beste beschrijven als iemand die veel omwentelingen moet kunnen draaien. Ik ben niet iemand die veel wattage kan duwen, dus vals plat of gewoon een plat parcours is mijn ding.

6.  Wat zijn je sterkste punten en welk zijn je zwakke punten? Hoe wil je deze zwakke punten wegwerken?
Mijn sterke punten zijn eigenlijk dat ik een redelijk all-rounder ben en dat ik wel van alles wat kan, maar mentale weerbaarheid is één van mijn werkpunten.  Gelukkig krijgen wij goede begeleiding en opvolging via de ploeg.

7. Met welke bekende renner zou je uzelf vergelijken en waarom?
Vergelijken doe ik niet graag maar als ik wat doorzettingsvermogen van Sander De Pestel of Brent Van Moer zou hebben, wat meer sprint snelheid van Sasha Weemaes en de klimmersbenen van Viktor Verschaeve, dan zou ik een ideale renner zijn.  En waarom deze namen hoor ik je denken? Omdat ik de evolutie van deze renners van dichtbij heb meegemaakt.