Roy Jans wederom derde in Ronde van Qatar: een sprint tegen 73 kilometer per uur

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Feb 2016 - 17:54
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Roy Jans zette ook in de laatste etappe van de Ronde van Qatar een knappe prestatie neer. De sprinter van Wanty-Groupe Gobert moest wederom alleen Alexander Kristoff en Mark Cavendish voor laten gaan in de rituitslag maar kwam aanzienlijker dichter bij de zege dan drie dagen geleden.

“Er had vandaag meer ingezeten,” meent Roy Jans. “In de sprint zette ik aan vanuit het wiel van Hutarovich. Ik was al op snelheid toen ik om Jacopo Guarnieri (Katusha) heen moest die van kop af kwam. Ik heb niet hoeven remmen maar wel een trap minder gedaan.”

Volgens de snelheidsmeter van Jans was zijn maximumsnelheid in de sprint 73 kilometer per uur!

“De rest van de etappe was echter langzaam. In het eerste stuk van 60 kilometer voordat we aan het criterium begonnen, hadden we tegenwind en de gemiddelde snelheid vandaag was net 40 km/u.”

Op de plaatselijke rondes ging de snelheid de hoogte in en werkte Wanty-Groupe Gobert goed samen om Jans te beschermen. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Björn Thurau zich op kop gevolgd door de jarige Simone Antonini en de rest van de ploeg.

“De ploeg heeft vandaag fantastisch werk geleverd. Ik ben heel tevreden over hoe er samen wordt gereden. Robin Stenuit en Danilo Napolitano zaten nog bij me in de laatste anderhalve kilometer. Helaas raakte Kenny Dehaes me net in de laatste bocht kwijt. Daar had ik zeker nog wat aan gehad.”

De uitstekende samenwerking binnen de ploeg en zijn tweede podiumplaatsen in de Ronde van Qatar geven Jans volop vertrouwen voor zijn eerste grote doel van het jaar: Kuurne-Brussel-Kuurne.

“De conditie is goed maar het is nog geen topvorm. Volgende week koersen we in Oman en daarna rust ik thuis. Dan zet je die laatste stap voorwaarts richting topvorm,” aldus Jans.

In de Ronde van Oman die dinsdag 16 februari van start gaat vervangt Enrico Gasparotto Danilo Napolitano.

Gerelateerde artikels

De 2e rit van de ronde van Vlaams-Brabant werd gewonnen door Roy Jans. In de massaspurt was hij net iets sneller dan Laurenz Rex en Davide Bomboi. Na één uur wedstrijd kregen we in de 6e ronde van de 15 een aanval van drie renners: Vince Gerits (Stageco CT), Wesley Vercamst  (Home Solution-...
In de Ronde van Oman heeft Roy Jans wederom een mooie ereplaats behaald. In de etappe van Al Sawadi Beach naar Naseem Park (176,5km) werd Jans derde achter Alexander Kristoff en Moreno Hofland. “Het was weer heel goed ploegwerk,” prees Jans zijn ploegmaats Robin Stenuit, Marco...