Rowdy Reunis: "Mij tonen morgen op het Nederlands kampioenschap"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Jun 2018 - 20:10
Printvriendelijke versie

Morgen is er in Nederland het Nederlands kampioenschap op de weg voor nieuwelingen. Rowdy Reunis van het Van Moer Logistics Cycling Team  is één van de deelnemers. De tweedejaars nieuweling won enkele weken geleden nog de Prins der nieuweling in Bonheiden.

1. 2018 bracht al verschillende zeges voor je. Verwacht om zo sterk te presteren?
Klopt, ik heb al wat mooie zegens bij elkaar gereden.  Ik hoopte wel op een overwinning want ik heb er ook goed voor gewerkt. Ik heb een paar overwinningen zoals bijvoorbeeld de prins der nieuwelingen en dat had ik echt niet verwacht.

2. Je won in Bonheiden de Prins der nieuwelingen. Was dit je mooiste en grootste overwinning in je jonge carrière ? Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?
Ja, ik vind dit mijn mooiste overwinning. De betere staan er aan de start en we staan met veel aan de start. De gemiddeldes waren hoog en het was daar bijna altijd massasprint en ik reed er weg. Ik kijk er met veel plezier op terug en hoop er nog meer zo te kunnen winnen.

3. Ben je tevreden over het eerste deel van je seizoen? Of zijn er dingen waarvan je zegt, dit kon veel beter?
Ik ben heel tevreden over mijn eerste deel van mijn seizoen. Ik heb al 4 overwinningen behaalt en daar ben ik trots op. Wat ik wel niet zo leuk vond en wat beter kon was de Wim-Hendrix trofee in Koewacht. Deze wedstrijd  is vlakbij mij en ik heb daar niet zo’n mooie uitslag gereden, dit had beter gekund.

4. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit?
Naar het NK. Daar zou ik een hele mooie uitslag willen rijden en me zelf eens goed willen laten zien. De ronde van West-Vlaanderen zou ik graag willen rijden. Ik vind een meerdaagse erg leuk om te rijden.

5. Hoe ben je als Nederlander terecht gekomen bij een Belgische ploeg?
Ik mocht meedoen aan de opleiding en had toen nog geen ploeg. Ik vond dit super leuk en wilde verder hierin. Ik was toen nog miniem. Bij ons in de buurt was er geen ploeg en heb m’n eigen aangesloten bij het WAC team.

6. Wat is je sterkte in de koers?
Ik kan wel aardig klimmen en tijdrijden. Ik hou niet zo van een massasprint, daar zit ik zeker niet op te wachten. Koers maken en proberen weg te rijden vind ik leuk om te doen.

7. Binnenkort is er het Nederlands kampioenschap. Wat verwacht je?
Wat ik er van verwacht ..... Ik denk als de koers zwaar word gemaakt en dat kan op dit parcours, want er zitten een paar kasseistroken in, zou ik toch een mooie uitslag moeten rijden.

8. Is je seizoen al geslaagd of wanneer zal deze geslaagd zijn?
In principe wel met de prins der nieuwelingen maar het NK zou ook nog heel mooi zijn. Er is natuurlijk wel altijd nog plek voor andere overwinningen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood en Blauw
Favoriete muziek : dj, rap, pop
Favoriete film : Fast and the Furious en james bond
Andere hobby's: darten, gamen, film kijken en met mijn vrienden afspreken.
Lievelingseten : pizza en lasagne
Ochtend- of avondmens : avondmens.
Film of boek : film.
Brunette of blondine :blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm!!!!
Tijdrit of een lange rit : ik denk lange rit maar een tijdrit vind ik ook leuk.
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor ….. De ronde van West-Vlaanderen.
Mooiste overwinning ooit: De prins der nieuwelingen in Bonheiden.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingstocht willen maken: Niki Terpstra
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Om Nederlands kampioen te

Gerelateerde artikels

De Nederlandse eerstejaars junior Rowdy Reunis heeft zijn eerste zege van het seizoen op zijn naam staan. In Kieldrecht speelde hij samen met zijn ploeggenoot Ernest Van Daele uitstekend het ploegenspel. "We waren de 2e ronde van de 14 weggereden met een groep van ongeveer 8 man. Maar het...
De Nederlander Rowdy Reunis van het Van Moer Logistics Cycling Team heeft de wedstrijd in Berlare volledig naar zijn hand gezet. Op indrukwekkende wijze reed hij naar zijn 2e zege van het seizoen. Hij finishte met 1 minuut voorsprong op zijn landgenoot Jaap Roelen. "Ik heb 1 ronde met het...
 Rowdy Reunis won de tweestrijd met zijn ploeggenoot Lucas Rogiers in Oordegem. De twee hadden een voorsprong opgebouwd van 25 seconden op het peloton. De spurt van het peloton werd gewonnen door Daan Martens. "Oordegem, een zwaar parcours met een mooie aankomst bergop. Veel sterke...
In Nederland heeft men ondertussen ook de wielerwedstrijden hervat. De Nederlander Rowdy Reunis van het Van Moer Logistics Cycling Team won gisteren in Hoedekenskerke. Het was voor de tweedejaars junior zijn eerste zege van het seizoen. "In het begin van de koers heb ik echt veel gedaan,...
De tweestrijd tussen Rowdy Reunis en Jonas De Schampheleire in Berlare werd in de spurt gewonnen door de Nederlander Reunis.  Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn 5e zege van het seizoen. "In de 2e ronde werd er wat gedemarreerd maar ik bleef gewoon zitten. De aanval mislukte...
Rowdy Reunis heeft er een mooie week opzitten op sportief gebied. Vorige week vrijdag met de nationale feestdag won hij de wedstrijd in Maarkedal en gisteren werd hij knap 2e achter een sterke Deen in Bambrugge Erpe-Mere. Maarkedal "We waren al vroeg in de wedstrijd met een groep van 15 man...