Robin Mertens blikt vooruit naar de Ronde van Vlaams-Brabant: "Eerste meerdaagse voor ons jonge team"

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jul 2023 - 08:31
Printvriendelijke versie

Ploegleider Robin Mertens start vanaf morgen met zijn wielerploeg Van Gorp projects Cycling Team Zandhoven aan hun eerste meerdaagse rittenwedstrijd sinds het ontstaan van de ploeg. Met 7 renners starten ze vanaf morgen in de Ronde van Vlaams-Brabant.

1. Hoe verloopt het seizoen 2023 voor het Van Gorp projects Cycling Team Zandhoven?
Voorlopig loopt het seizoen 50/50. De resultaten van enkele renners worden afgewisseld met kwetsuren en ziektes van andere. We hebben als team wel een stap vooruit gezet met het rennersaantal. Vorig  seizoen was dit nog 7 en nu is dit al 16, met nog een mid season comeback van Fraser Turgoose  komen we dus op 17 renners.

2. Woensdag starten jullie in de eerste meerdaagse wedstrijd sinds het ontstaan van de  ploeg vorig jaar. Met welke renners starten jullie in de ronde van Vlaams-Brabant? Hoe  verliep de selectie?
Wij starten met Ruben Meeusen, Anton Baeyens, Elias Peray, Ian Vertommen, Iben Van Staay, Jens  Dekort en Raf Speetjens. Allemaal U23 renners en allemaal nog onervaren in rittenwedstrijden in  deze categorie. Ik en onze performance coach hebben bewust gekozen voor alleen maar U23 renners op te stellen aangezien we ons al U23 team willen vestigen, en dus werd de selectie al iets  makkelijker. Maar uiteraard starten we met veel moraal.

3. Wat zijn de verwachtingen/doelen in deze eerste meerdaagse?
Eerder had ik al vermeld dat het voor al onze renners de eerste keer is dat ze in een rittenkoers van 5  dagen starten. Hierbij hebben we een gezonde ambitie en dat vooral de ervaring een goed leerpunt is. Hopelijk kunnen we heelhuids met 7 renners aan de laatste dag geraken wat op zich al een succes  zou zijn. Stiekem hoop ik toch op een daguitslag van 1 van onze renners, wat mogelijk moet zijn want  we hebben wel een jonge bij die goed bergop rijd en nog eens kan sprinten.

4. Zelf won je vroeger verschillende ritten in deze meerdaagse wedstrijd. De ideale ploegleider voor de ideale tips?
In vervlogen en vooral magere tijden, heb ik inderdaad enkele ritten gewonnen. Durven mikken op een ritzege en zeker niet te afwachtend koersen. Meestal hebben aanvallende  renners meer voordeel in deze ronde.

5. Staan er nog meer meerdaagse wedstrijden op jullie programma in de toekomst?
Momenteel kunnen we met onze kleine selectie niet meer rittenkoersen aan. Echter hebben we via ons U23 statuut startrecht gekregen in de Wildiers ronde van Oost-Vlaanderen  voor U23. Wat voor ons perfect in ons plaatje past als U23 development team.

6. Zoeken jullie nog renners voor het seizoen 2024? Bepaalde type renners?
Uiteraard zoeken we nog renners om erbij te komen voor 2024.
Type ? Interclubs willen rijden en teamspirit hebben dat is hetgeen waar wij enorm naar kijken. Er zijn al enkele gesprekken geweest maar nog niet voldoende. Naar 2024 toe willen we naar 18 renners gaan wat ons wat meer luxe geeft om ons programma uit te breiden. Dus graag renners die motivatie hebben om interclubs te rijden