Robbe Ceurens vertrekt binnenkort naar Amerika voor te koersen

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Feb 2020 - 17:14
Printvriendelijke versie

Robbe Ceurens vertrekt binnenkort naar Amerika om daar zijn nieuwe ploeg, Team Novo Nordisk Development Team te vervoegen. Deze ploeg biedt onderdak aan renners met suikerziekte. Robbe heeft zelf het type 1.

1. Eind februari vertrek je naar Amerika voor een paar maanden om daar je nieuwe ploeggenoten te ontmoeten van het Team Novo Nordisk Development Team. Spannend nu het grote avontuur dichter komt?
Inderdaad, ik heb hier lang naartoe geleefd en ben blij dat ik binnenkort eindelijk kan vertrekken om het seizoen samen met Team Novo Nordisk te starten.

2. Waar ga je verblijven? Gastgezin, dicht bij andere ploeggenoten…?
Samen met het volledige development team verblijven we in een huis van de ploeg waar we samen leven en trainen.

3.  Wat verwacht je van het koersen in USA ?  Grote verschillen met de manier van koersen hier verwacht je , enz. ?
Ik weet niet heel goed wat ik moet verwachten van de manier van koersen. Ik heb me al laten vertellen dat het anders koersen is, maar hoeveel verschil er zit tussen de manier van koersen is nog afwachten.

4. Wanneer is je eerste wedstrijd daar? Wat verwacht je ervan?
Hoogstwaarschijnlijk zal mijn eerste koers van het seizoen de oefenkoers in Vollezele zijn. De exacte wedstrijdkalender moet nog bekend gemaakt worden, maar waarschijnlijk start ik het seizoen in Amerika met enkele lokale wedstrijden, gevolgd door enkele UCI koersen.

5. Wat zijn de doelen voor jezelf dit eerste seizoen als belofte?
Ik vind het moeilijk om als eerstejaars al echte doelen voorop te stellen. Ik hoop vooral dat ik de overgang van de juniors naar de beloften goed verteer en dat ik me toch al kan tonen in enkele wedstrijden.

6.  Heb je al een idee wanneer we je hier in België aan de slag gaan zien?
Rond  juni of juli kom ik voor een maand terug naar België om mijn examens af te leggen, dan ga ik ook mijn kans grijpen om wat koersen op Belgische bodem af te werken. Vorig jaar kwam de ploeg op het einde van het seizoen koersen in België, maar ik weet nog niet dat we dit jaar opnieuw met de ploeg naar België zullen komen.

7. Hoe ga je uw studies combineren met het wielrennen in Amerika? Wat met de examen?
Ik ga mijn studie toegepaste informatica verder volgen via afstandsonderwijs. Op deze manier kan ik mijn wieleravontuur in de VS combineren met mijn studies. Voor de examens kom ik voor een maandje terug naar België.

Foto: ©TeamNovoNordisk

Gerelateerde artikels

De wedstrijd voor junioren in Rumst werd een echte afvallingskoers. Van de 31 starters konden slechts 10 de wedstrijd volledig uitrijden. In een sprint met 4 was Robbe Ceurens de snelste. Hij behaalde zo zijn eerste zege van het seizoen. Na enkele eerder aanvalspogingen van o.a Boris Romers...
Robbe Ceurens zullen we vanaf januari niet veel meer zien op Belgische bodem. Robbe zal als belofte deel gaan uitmaken van het Team Novo Nordisk Development Team uit Amerika.  Het Team Novo Nordisk Development Team is een ploeg die renners kansen geeft met suikerziekte. Robbe heeft het type 1...
Met 70 nieuwelingen werd er gestart in het Oost-Vlaamse Baardegem. Robbe Ceurens ging er solo naar zijn eerste zege bij de nieuwelingen. "In het begin van de wedstrijd waren de benen niet super en moest ik in de wedstrijd komen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de benen beter en beter....