Robbe Casier: "Ik ben nog wat op zoek naar mezelf"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jul 2015 - 20:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Robbe Casier mocht op het einde van vorig seizoen een contract tekenen bij Veranclassic –Ekoi. De benjamin van de ploeg toonde zich ondanks zijn jonge leeftijd in verschillende grote wedstrijden.

1. Hoe kijk je terug op je juniorenperiode? Mijn juniorperiode was een zeer geslaagde periode. Heb veel internationale koersen kunnen rijden in binnen- en buitenland. Heb soms het zegegebaar kunnen maken en veel ereplaatsen behaald.

2. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf vooropgesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? Het was een grote stap maar een mooie stap. De stap is al bij al goed verlopen. De grootste stap zijn de kilometers.

3. Het seizoen is nu ongeveer halverwege. Tevreden over de eerste maanden? Ik ben niet zo tevreden. Ik heb al enkele top tien plaatsen, maar heb al veel steken laten vallen in de finale waardoor een mooie uitslag weg was.

4. Je was ook al actief in enkele profkoersen. Ben je dan extra zenuwachtig om te mogen rijden tegen hen? Hoe waren deze wedstrijden? Zenuwachtig was ik enkel bij de eerste wedstrijd. Tussen die grote ploegen was er wel wat beginners stress. Het zijn fantastische koersen om te rijden die al heel goed zijn meegevallen. Enkel kom heel wat te kort op de macht.

5. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit?  Ik leef van koers naar koers en wil enorm veel leren dit jaar om volgende jaar in de winter te werken op de zwakke punten.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Mijn tijdrit heb ik dit jaar nog niet op getraind. Ik heb er vorig jaar op getraind maar is enorm tegengevallen. Ik laat het nu wat rusten.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Heel moeilijk om te zeggen. Ik ben nog wat op zoek naar mezelf. De klassiekers liggen me wel maar het is moeilijk om nu te zeggen welke renner ik ben.

8. Spurt of solo? Waarom? Spurt mag, solo ook. In een klein groepje kan ik goeie spurt rijden. Solo is altijd leuk, niets is mooier dan een wedstrijd solo te kunnen winnen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Een wedstrijd door de regen en de wind. Bergop moet ik mijn meerderen leggen bij de betere klimmers maar wanneer er veel wind is voel ik mij wel thuis in dat soort koersen.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Wanneer ik me toch nog enkele keren kan tonen.

11. Hoe combineer je het wielrennen met school/werken? Moeilijk? Ik combineer school en koers. Net mijn 6e jaar afgerond en volgend jaar nog een 7e specialisatie jaar. Op continentaal niveau is het toch moeilijk. Tegenover de tegenstanders sta ik met enorm veel trainingsachterstand aan de start maar het is nu vakantie en kan nu volop trainen. Na de profkoers van Roeselare stap ik er even tussen uit om te trainen in Italië om dan fris het laatste deel van het jaar aan te vatten.
 

Gerelateerde artikels

Robbe Casier won zondag de Memorial Frank Meeuw te Deklijte Heuvelland. Na zijn sterke prestatie tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne waar hij een derde plaats behaalde kon de zege niet lang meer uitblijven. "Bij de start reden we weg met 9 man. We kregen al snel een minuut en de koers was snel beslist...
Volgend jaar zal Robbe Casier in de kleuren van de continentale ploeg Veranclassic-Ekoi rijden. "Ze hebben een mooi programma, goede omkadering en kan veel leren van de ex profs. En soms eens koers meerijden tussen de profs. Ik wil ook de Tieltse renners nog bedanken voor alles dit jaar." Wil...
Robbe Casier momenteel in de rood/zwarte outfit van DJ Matic maakt de overstap naar de Tieltse renners. "De begeleiding is top en ze gaan volgend jaar een stapje hoger. Volgend jaar bieden zij een  grote keuze aan buitenlandse koersen aan zoals Spanje en Frankrijk. Voor mijn toekomst is het...
  3de ronde rijden de 4 renners weg. Deze 4 werden 2 ronden later opnieuw gegrepen. Na 2 ronden probeerde ik en Igor Decraene weg  te rijden maar na 3ronden werden we ook terug gegrepen. In  de voorlaatste ronde waren er 6 weggereden. Tijdens de laatste ronde heb ik solo de sprong...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het mooiste moment dit seizoen heb ik niet heb jaar met alleen maar dieptepunten. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Mijn jaar is niet geslaagd. 3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Ik zie dit als een leerjaar waar ik...
Robbe Casier heeft na een rotseizoen vorig jaar door ernstige ziekte, zich laten opmerken bij de start van het nieuwe seizoen. Tijdens de UCI koers Kuurne - Brussel - Kuurne blonk de renner van de 'Tieltse renners' uit door zich gans de wedstrijd vooraan te laten opmerken. Robbe eindigde...