Reno Bauters maakt comeback op de weg

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Nov 2019 - 19:58
Printvriendelijke versie

Reno Bauters nam twee jaar geleden afscheid van de wielersport. Momenteel werkt hij volop aan zijn comeback. Volgend jaar wil de derdejaars belofte er opnieuw staan.

1. Twee jaar geleden kondigde je jouw afscheid aan in de wielersport. Inmiddels werk je volop aan je comeback voor het seizoen 2020. Waarom deze keuze ?
Sinds 2 á 3 maanden heb ik terug goesting gekregen om te koersen. Ik ging af en toe eens terug kijken naar de koers en ik had toen echt wel spijt dat ik gestopt was! Hierna heb ik eens goed gepraat met mijn ouders en vriendin en besloten om terug te beginnen.

2. Je kiest voor een comeback 100% op de weg en laat het veld links liggen. Waarom ?
Ik werk nu ook en ga dat ook blijven doen. Voor in het veld heb je toch wel wat meer training nodig en veel meer materiaal, daarom mijn keuze voor de weg

3. Wat zijn je verwachtingen voor het seizoen ? Met welke doelstellingen start je ? Wanneer tevreden in oktober 2020?
Verwachtingen liggen niet echt hoog. Ik moet gewoon zien wat het eerst deel van het seizoen brengt en hoe het loopt. Met een paar top 10 plaatsen ben ik wel tevreden maar meer mag ook natuurlijk. Ik moet mij blijven amuseren, dat is het belangrijkste.

4. Over je team wil je nog niet veel prijs geven. Op basis van wat heb je uw ploeg gekozen ?
Klopt, ik mag er nog niet veel over zeggen. Ik heb vooral een ploeg gekozen waar plezier in de groep is en waar ik geen druk krijg, maar ook wel grotere koersen kan rijden.

5. Op welke type parcours/wedstrijden wil je jouw wel laten zien?
Ik wil mij op elk parcours kunnen laten zien maar moet het wel hebben van het wat lastige omlopen waar wat bergop in zit.

Gerelateerde artikels

Reno Bauters zal binnen enkele maanden aantreden op de weg. Reno heeft het veldrijden vaarwel gezegd en kiest volop voor een carrière op de weg. Hij zal ook enkele MTB wedstrijden afwerken. Toen ik in Zonhoven te horen kreeg dat ik vanaf 1 januari niet meer bij Pauwelssauzen zou kunnen rijden...
Met 51 junioren werd er gestart aan het stand van Antwerpen. We zagen onmiddellijk een sterke Reno Bauters aan werk die de tegenstand het nakijken gaf en er alleen vandoor ging. Voor de plaatsen twee, drie en vier werd het een spannende spurt.  Tijl Pauwels, die deze maand zijn comeback maakte...