Rémi Materné: "Winnen in de 4-daagse van Kontich zou fantastisch zijn"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Jun 2018 - 20:55
Printvriendelijke versie

Rémi Materné is momenteel de leider in de beker van België wedstrijden bij de juniores. Rémi zette enkele jaren geleden de stap van het BMX'en naar de weg. We maken even kennis met deze tweedejaars junior van Steeds Vooraan Kontich.

1.  Vorig jaar als eerstejaars junior was uw eerste echte seizoen op de weg. Voordien was je actief in het BMX’en.  Hoe kijk je terug op je jaren in de bmx?
Ik heb vanaf mijn 8 jaar met de BMX gereden en heb mij er altijd enorm mee geamuseerd. Er was ook altijd een enorm goede sfeer bij de club en dat zorgde ervoor dat het vliegen met de fiets nog leuker werd. Zelfs buiten de trainingen zat ik enorm veel op mijn bmx.

2. Waarom besloten om de overstap te maken van het bmx naar de weg?
 Ik ben als training voor de bmx met de koersfiets eens om de zoveel tijd beginnen rijden omdat ons papa ook met de koersfiets reed. Zo uiteindelijk eens een keer mee met papa op mijn 15 jaar, 210 km gereden naar de Ardennen. Toen ik aankwam en de laatste bergop nog eens demarreerde zeiden meerdere mensen dat ik eens moest proberen koersen en dat heb ik dan gedaan. Ik heb het nog even geprobeerd te combineren met de BMX maar uiteindelijk dan toch vol voor de weg gegaan omdat het ook vrij goed lukte.

3. Inmiddels heb je al 2 zeges als tweedejaars junior op je palmares staan. Verwacht om zo sterk te presteren?
Nee, eigenlijk totaal niet aangezien ook iedereen zei dat ik er in begin niet te veel van moest verwachten omdat koers, zeker in begin, zeer hard is. Maar als ik ergens  aan mee doe, doe ik het ook wel om te winnen dus natuurlijk was de drang naar winnen er wel al vrij snel.

4. Momenteel heb je de leiderstrui in de beker van België. Verwacht om deze trui nog steeds in het bezit te hebben na 2 manches op de weg? Gaat deze trui een groot doel worden ?
Nee, de leiderstrui kwam er eigenlijk volledig uit het niets voor mij. Maar natuurlijk hoe langer ik de trui zal kunnen behouden, hoe groter het doel zal worden om deze te kunnen blijven behouden. Maar natuurlijk komen er ook nog enkele zware klimkoersen aan dus we zullen zien hoe da loopt.

5. Op welk vlak wil je nog de nodige progressie maken de komende tijd?
 Ik zou graag nog mijn inzicht in de koers zoveel mogelijk willen verbeteren. Aangezien ik nog niet zo lang koers is dit nog altijd niet zo makkelijk, maar ik denk dat dat wel zal komen met de ervaring.

6. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit?
Ik kijk zeker nog uit naar de volgende BVB wedstrijden aangezien ik het ook wel allemaal zeer mooie koersen vind en ze dus ook graag rijd. De Sint-Martinus 4-daagse in Kontich is ook zeker om naar uit te kijken voor mij, aangezien het ook praktisch een thuiskoers is voor mij en er dus ook veel thuissupporters zijn. Het zou voor mij geweldig zijn om daar te kunnen winnen!

7. Naar welke renner kijk je op en waarom?
Als ik een profrenner mag noemen en waar ik zeker naar opkijk is het toch wel Peter Sagan aangezien hij zelfs als prof nog gewoonweg evenveel plezier heeft op zijn fiets als ik heb. Ik vind dat dat nog steeds het belangrijkste is. Zo lang we ons zo amuseren blijft de sport prachtig en toch nog tussen het afzien door een beetje speels.

Gerelateerde artikels

Zondag is er voor de juniores de beker van België wedstrijd 'Vlaams-Brabantse Pijl' in Korbeek-Lo. Rémi Materné is één van de geselecteerde renners van Steeds Vooraan Kontich. De renners gaven ons volgende antwoorden op deze gestelde vragen: Hoe was je seizoen tot nu toe? Wat verwacht je...
Na zijn zege vorige week was het vandaag opnieuw bingo voor Rémi Materné te Merchtem-Peizegem. Op zijn verjaardag spurtte hij na zijn tweede zege van het seizoen. " Ik voelde me wel goed vandaag en ik had ook veel zin om echt te koersen. Vanaf het begin werd er al goed gereden en veel...
Feest voor tweedejaars junior Rémi Materné vandaag in Linter. Na twee jaar koersen  behaalde hij zijn eerste zege in zijn wielercarrière. "Ik had vandaag eigenlijk besloten om mij de eerste helft eerder wat te verstoppen in het peloton en dat deed ik ook. Na een aantal aanvallen van...
Rémi Materné zal volgend seizoen deel uitmaken van Acrog- Pauwels sauzen - Balen BC. Rémi zal er volgend seizoen aantreden als eerstejaars belofte. "Acrog- Pauwels sauzen - Balen BC nam met mij enkele maanden geleden contact op. Ik was natuurlijk meteen geïnteresseerd door de goede...