Quinten Muys sprint naar nummer 2 van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2024 - 18:01
Printvriendelijke versie

Quinten Muys sprint in Sint-Martens-Bodegem naar zijn tweede zege van het seizoen. In de sprint kon hij Jort Dockx en het aanstormde peloton net achter zich houden.

"Ik stond aan de start om toch wel een podiumplaats te rijden.  Ik wou graag nog eens winnen. Ik heb dan ook zeer aanvallend mee gekoerst. Ik voelde al zeer snel dat ik bij de betere was in het peloton wat me toch wat vertrouwen gaf. Natuurlijk moet de wedstrijd nog gereden worden voor de overwinning.": aldus Quinten.

"De laatste 40km van de koers kunnen we met een zevental wegrijden. De samenwerking in de groep liep niet echt gesmeerd. Zo hebben we 30km met 7 gedaan. Ik wist dat we het niet met die groep gingen houden tot de meet, de samenwerking was er echt te slecht voor. Ik heb dan op de kasseihelling een aanval geplaatst om weg te rijden. Ik kreeg Hugo Percque mee. We komen zeer goed als vrienden overeen. Na een 4km komt ook Jort Dockx nog aansluiten waardoor ik toch wel wist dat we het misschien wel gingen houden. We rijden de laatste keer de kasseien op en spelen Hugo kwijt waardoor we met 2 waren. Het peloton kwam zeer dicht maar net niet dicht genoeg en kon zo zeer mooi naar de overwinning sprinten."

1 MUYS QUINTEN - CRABBE - DSTNY
2 DOCKX JORT - ACROG-TORMANS
3 FEYAERTS THOR - CRABBE - DSTNY