Quinten Hermans wint sprintklassement in Gran Trittico Lombardo (audio)

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Aug 2020 - 17:30
Printvriendelijke versie

De Grande Trittico Lombardo (1.Pro, 3/08) ontving het peloton in Lombardije, op de gebruikelijke wegen van de Tre Valli Varesine en de Coppa Agostini en Bartoli. Vanaf de start in Legnano ging er een vijftal met Quinten Hermans vandoor. De regen deed daarna zijn intrede in de wedstrijd. Intussen volgde het peloton al op meer dan negen minuten van de koplopers. De wedstrijd brak open op de Piccolo Stelvio, na ongeveer 120 kilometer wedstrijd, net als het onweer dat de ondergrond gevaarlijk glad maakte. Enkel Bakelants en Meurisse overleefden de selectie op het finale circuit in Varese nog.

De aankomst werd onder het impuls van Trek-Segafredo, Astana en CCC bij het ingaan van de laatste ronde bijgebeend. Hermans moest de strijdbijl begraven, maar nam wel de prijs van de tussensprinten mee naar huis. Terwijl Xandro Meurisse door een mechanisch defect uit het peloton verdwenen was, finishte Jan Bakelants in het eerste peloton op de 17e plaats.

Quinten Hermans: " Vorige zaterdag werd ik wat overmand door de hitte, ik was er dan ook op gebrand om die teleurstelling vandaag recht te zetten. Mijn enthousiasme toonde ik van in de beginfase door met de vroege vlucht mee te glippen, zelfs al was dat niet gepland. Het bleek geen slechte zet, want we werden pas bij het ingaan van de laatste ronde door de favorieten ingelopen. Met nog twee of drie extra sterke renners in de kopgroep hadden we misschien wel voorop kunnen blijven. Maar er staan me nog heel wat mooie uitdagingen te wachten, ik trek volgende week namelijk naar het Critérium du Dauphiné."

Beluister het interview met Quinten hieronder: