Quinten Dalving: "De puntenkoers is op mijn lijf geschreven"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Nov 2016 - 20:04
Printvriendelijke versie

Quinten Dalving heeft al bewezen dat hij zowel zijn mannetje kan staan op de weg als op de piste. De laatste pistemeeting in Apeldoorn won de aspirant 14 jaar glansrijk. Cyclingsite.be maakt even kennis met de snelheidsduivel.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen?  Mijn papa is wielrenner geweest en hij keek altijd naar de koers op tv. Zo is de interesse gekomen om het zelf ook eens te proberen.

2.  Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van afgelopen  seizoen? De 3 truien op de piste : Vlaams, AVS en Belgisch. Maar ook voor de tweede keer provinciaal kampioen tijdrijden worden en de gele trui in Denemarken die ik won tijdens de eerste rit en overhandigd kreeg van de wereldkampioen bij de beloften.

3.  Wat was het dieptepunt van het seizoen voor je? In juni waren mijn bloedwaarden slecht zodat ik de fiets aan de kant moest zetten. Hierdoor heb ik weeral het provinciaal kampioenschap op de piste gemist. Vorig jaar door een polsbreuk.

4.  Hoe combineer je de piste met de weg? Moeilijk? Begin september stop ik op de weg en rust ik tot aan de pistetrainingen die half oktober starten. Na het pisteseizoen gaat de fiets weer enkele weken aan de kant om dan in maart terug op de wegfiets te kruipen. Er zijn in België maar een 7-tal pistemeetings dus dat is gemakkelijk te combineren.

5.  Afgelopen pisteseizoen ging je o.a. aan de haal met de trui van Belgisch kampioen. Wat zijn nu je doelen voor het pisteseizoen? Wedstrijd per wedstrijd bekijken. Ik kan alleen maar mijn best doen zoals iedereen. De andere renners zijn ook sterk, een kampioenschap is afwachten wie die dag het sterkste is en op de piste ook vaak de slimste is.

6.  Welke onderdelen op de piste genieten je voorkeur en waarom? Zonder twijfel de puntenkoers. Momenteel alle puntenkoersen die ik heb gereden vorig jaar gewonnen. Ik recupereer snel en mijn uithouding is ook wel OK.

7. Vind je zelf dat je door je piste ervaring een betere renner op de weg bent geworden? Zo ja, op welk vlak? Ik vind van wel. Door de piste zijn we gewoon om veel interval te rijden en de snelheid omhoog te trekken.

8. Moest je kiezen tussen de weg of piste, welke discipline zou je kiezen? Piste

9. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een allround renner.

10. Spurt of solo? Waarom? Spurt, ik vind dat meer een uitdaging. Dan is het tot op het einde een spannende wedstrijd.

11. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Redelijk goed, hoe meer kilometers hoe beter voor mij. De voorbije kampioenschappen vond ik de tijdrit geen echte tijdrit. Ik kijk dus uit naar de komende tijdritten die toch rond de 10 km zijn. In Duitsland was ik 2 jaar geleden zo 7d van de meer dan 100 renners.

12.Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Niet echt, ik hou wel voor elke wedstrijd hetzelfde ritueel qua eten, opwarmen en dergelijke.

13. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Klimmen in tropische temperatuur! Ik kan niet tegen de koude, een beetje verwend door de piste en klimmen omdat dat mij wel ligt.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood
Favoriete muziek : dance
Favoriete film : The fast and the furious
Lievelingseten : spaghetti
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : allebei
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relax
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : sprint winnen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : allebei
Mooiste overwinning ooit: Belgisch kampioen op de piste omdat het spannend was tot de laatste sprint
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Jasper De Buyst
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Provinciaal kampioen op de weg
 

Gerelateerde artikels

Quinten Dalving start nu zaterdag in Rijkevorsel aan zijn seizoen als tweedejaars nieuweling.  We blikken even vooruit met deze sympathieke renner van het Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team. 1. Het seizoen start in maart, hoe werk jij daar nu naartoe? Dit jaar heb ik ervoor gekozen om de...
De 14-jarige aspirant Quinten Dalving won afgelopen zondag zijn 5e wedstrijd van het seizoen in Esplechi. Quinten won met 4 minuten voorsprong op de nummer 2. "Zondag het verre Esplechin opgezocht. We zijn maar met 9 renners aan de start. Ik ken Valentin Duhot van op de piste en weet dat hij...
Op het criterium te Borsbeek verschenen 32 nieuwelingen aan de start voor 19 ronden van 2,15km. De snelste van het pak was Nikita Sitov. Quinten Dalving en Aaron Dockx eindigde als 2e en 3e. "Altijd leuk om voor de profs te mogen rijden ook al is een criterium  niet mijn ding. Het blijft...
Quinten Dalving zal volgend seizoen de overstap maken naar de junioren in de nieuwe ploeg van Rik Devoogdt, namelijk het Canguru- QTS- Air College Cycling Team. "Na heel wat interesse van meerdere ploegen ( waarvoor dank aan iedereen die in mij geloofd) was het een moeilijke keuze. Het...
Quinten Dalving, Jarno Dhondt, Andreas Deceuninck en Siebe Deweirdt wonnen vandaag de ploegenachtervolging op de piste in Gent. "We hadden een  sterk team met Siebe, Quinten & Andreas! Na de eerste ronde zaten we ongeveer gelijk aan de tijd van de Walen. Ronde per ronde ging het...
Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team mag tevreden terugblikken op het winterseizoen. Dit weekend zorgde o.a Quinten Dalving voor de kers op de taart. "Het pisteseizoen werd dit weekend afgesloten met het Belgische kampioenschap voor aspiranten. Quinten Dalving, die eerder al Vlaams...