Quick-Step verrast renners met eigen mobiele koffiebar

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Jan 2020 - 15:08
Printvriendelijke versie

Quick-Step, fabrikant van laminaat-, parket- en vinylvloeren verraste de Deceuninck-Quick-Step-renners tijdens hun stage in Calpe, door op te duiken met een heuse Quick-Step Bar Velo. Quick-Step viert dit jaar zijn 30ste verjaardag en begint aan het 22ste(!) seizoen in het profpeloton. Om het feestjaar 2020 goed in te zetten, werden de renners en staff getrakteerd op een kopje koffie in een hippe mobiele koffiebar. Zdenek Stybar en Tim Declercq waren voor de gelegenheid de barista’s. 

De rijdende koffiebar, voorzien van een trendy interieur en uitgedost in de Quick-Step kleuren, komt er niet toevallig. Met de Quick-Step Bar Velo speelt het merk in op de koffiehype die momenteel in het profpeloton en de wielercommunity heerst. Wielrenners worden steeds vaker gespot in koffiebars voor een welgekomen stop tijdens hun trainingsritten. Kasper Asgreen vertelt: “Voor mij en mijn ploegmaats is een kop koffie onmisbaar geworden in onze dagelijkse routine”.

Tijdens training
Ook Zdenek Stybar is ondertussen een echte coffee lover. Hij ziet een verklaring voor de populariteit van het zwarte goud bij renners: “Tijdens lange trainingstochten nemen we soms korte pauzes om even uit te rusten. Een kopje koffie is daarbij ideaal. Tegenwoordig is het echt deel van onze cultuur geworden. We maken er zelfs bijna een sport van om de beste koffie te vinden. We hopen dus dat we nog vaak kunnen stoppen in Bar Velo, waar onze koffie geserveerd wordt", lacht Stybar.

Huiselijkheid
Maar dat is slechts een deel van de verklaring. Want wat roept koffie meer op dan gezelligheid en huiselijkheid. Het is net die sfeer die Quick-Step de renners wil bieden, ook als ze op pad zijn of ver van huis. Met koffie enerzijds, en een mooi interieur anderzijds. Zo krijgen ze zelfs op winterstage een huiselijk koffiemoment, geen overbodige luxe voor renners die vaak lange tijd weg van huis zijn.

Quick-Step Bar Velo trekt na de winterstage in Calpe verder de boer op. De koffiebar zal het hele jaar rondreizen, langs wielerwedstrijden, trainingen en andere evenementen.

Foto: © catharsis-productions.com