Ploegvoorstelling 2016: CT Spider King-EFC-Etixx (foto's)

Door Joeri De Coninck op 31 Jan 2016 - 22:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Vandaag stelde CT Spider King-EFC-Etixx onder een enorme belangstelling in Hooglede zijn team voor. Ongezien mogen we het  toch wel noemen een splinternieuw team bouwen in amper enkele maanden tijd met mooie namen en maar liefst 66 renners in zijn eerste jaargang.

Na enkele seconden was het al duidelijk hoe men er kon in slagen, op en top professioneel in een sfeervolle concertzaal werd onder de luide beats van Dimitri Vegas en Like Mike’s Hum de voorstelling op gang getrokken. De sfeer zat er meteen in. EFC-Etixx zal trots geweest zijn op zijn jonge telg, het enthousiasme en de drive waren enorm. Over alles was duidelijk nagedacht. Het team beschikt over een uitstraling en leuke vibe die zijn renners infecteert tot één team en dit in enkele maanden tijd. De begeleiding die de ploeg hun renners het ganse jaar door biedt is ronduit indrukwekkend en het verwonderd dan ook niemand dat EFC-ETIXX met dit team in zee gaat want beidens gedachtengoed liggen duidelijk heel dicht bij elkaar  Het team zal opvallen met zijn mooie witzwart groene flashy outfit.

En dan de renners zelf. Namen noemen is behoorlijk gevaarlijk want het team beschikt over zowel kwantiteit als kwaliteit. Bij de aspiranten en miniemen is het zoals gewoonlijk koffiedik kijken, tijd brengt raad. Bij de nieuwelingen enkele aardige namen met Guillaume Lombaert, Kevin Gadenne, Staf Fieuw, Ruben Debouver, Aaron Verstraete, Gilles Vercruysse en Co.

De juniores ogen vooral in de breedte heel sterk met vooral enkel snelle mannen. Het 26 koppig team zal menig ploeg aankruisen als in de gaten te houden. Mannen als Jari Carpentier, Lennert Van devoorde, Vincent Cavey, Giovanni Treve, Axel Braet, Dwight Helsmoortel, Mathieu Bogaert, Greg Luyssen en de Amerikaan Mateo Sanchez en de Canadees Garret Belanger zullen er niet voor spek en bonen bijrijden. Het zal vooral opletten worden voor de snelle mannen van Youri Bultynck in zowel het PK in Bredene maar vooral op het BK in het eigen Hooglede waar de motivatie niet zal ontbreken.

Het beloftenteam van Gerdy Ververken mag ook gezien worden. Een heel jeudig maar talentvol team met o.a. Igor Courtens, Aaron De Veirman, Arthur Ostyn, Gilles De Vos, Henrik Soetaert, Jamie Pattyn, Jari D´Hondt, Jens Penninck, Lowie Donck, Yoni Lagneaux.

Het slotwoord was voor Luc Meersman ploegleider bij Trek Segafredo die de piramide  Spider King-EFC-Etixx / EFC-Etixx en Trek Segafredo toelichtte.

Het is duidelijk dat dit team een aanwinst is voor de wielersport in Vlaanderen.  De Spiders zijn duidelijk gewapend voor 2016.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157664106613006

Gerelateerde artikels

Isorex cycling team begint aan het nieuwe seizoen met gezonde ambities. De ruime junioreskern(29) zal een uitgebreid interclubprogramma afwerken met meer dan 20 interclubs in binnen- en buitenland, met daarbovenop nog 7 meerdaagse wedstrijden. Naast de gesmaakte nieuwe outfit, rijden 90% van onze...
Het Profel United CT stelde zijn ploeg voor 2016 voor in de gebouwen van hoofdsponsor Profel te Overpelt. De club gaat met ambitie zijn 10e levensjaar tegemoet. Een mix van sterke renners en pure klimmers moet de ploeg aan een goed resultaat helpen in de Topcompetitie-wedstrijden. Ze mikken...
Het Young Cycling Team onder leiding van Patrick Verschueren telt voor 2016 : 4 nieuwelingen en 18 junioren. De juniorenploeg bestaat uit renners afkomstig uit Belgie en Nederland aangevuld met de Brit Callum Anderson. De renners zullen heel wat UCI 1.1 wedstrijden rijden en naast de Beker van...
Het Davo Cycling Team start het seizoen 2016 met 15 junioren. De ploeg staat onder de deskundige leiding van sportdirecteur Nico Neyens, welke vorig jaar de leiding overnam in augustus van Benny Van Brabant. De ploeg beschikt vanaf dit seizoen ook over een ploegbus waar de renners o.a. zich kunnen...
Vorig weekend werd Wielerteam Ieper voorgesteld aan de pers en het talrijk opgekomen publiek. In onderstaande video kan je de ploegvoorstelling nog eens herbekijken.
Young Cycling Talent Demer en Dijle stelden vrijdagavond hun 90 renners/rensters voor aan pers en publiek in Begijnendijk. Ondanks het prille bestaan van de club heeft de club al 2 kampioenen in hun midden. Zo is er Witse van Rillaer de overwinnaar van het eindklassement van de moedige veldrijder....