Pieter Van Laer : "Ik wil er in elke grote wedstrijd staan"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2023 - 18:16
Printvriendelijke versie

Pieter Van Laer (RB Zelfbouw UCT) zal morgen aan de start verschijnen van de  Zuidkempse Pijl in Mol. De derdejaars belofte won enkele weken geleden de sprint van het peloton in Zepperen. Als het morgen tot een sprint komt is deze Kempenaar zeker één van de kanshebbers.

1. Hoe kijk je terug op jouw seizoen 2022 als tweedejaars belofte?
Ik kijk terug met gemengde gevoelens. Ik voelde dat ik stappen had gezet en ik reed regelmatig een degelijk resultaat in grote koersen, maar ik ben een paar keer stevig gevallen en daardoor stond ik bijna nooit in optimale vorm aan de start.

2. Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen?
Tot en met januari niet zo goed, aangezien ik een heel zwaar semester heb gehad. Daarna heb ik met de ploeg wel een goede stage kunnen afwerken.

3. Je hebt inmiddels jouw eerste zege van het seizoen op jouw palmares staan. Had je verwacht om zo vroeg op het seizoen al te scoren?
Dit had ik zeker niet verwacht. Ik wist wel dat het erin zat, maar had gedacht dat ik nog wel een paar weken ging nodig hebben om beter te worden.

4. Wat zijn je andere doelen voor het seizoen? Tijdens welke wedstrijd wil je jou zeker tonen?
Ik heb niet echt wedstrijden aangestipt, maar ik wil er gewoon in elke grote koers staan. De wedstrijden van de u23 road series zijn natuurlijk wel een mooi platform om jezelf te laten zien.

5. Welke parcours liggen jou het beste? Wat voor type renner ben je?
Mijn spurt en positionering zijn wel goed, dus wedstrijden met wat wind, korte hellingen of kasseistroken doe ik graag.

6. Morgen rij je samen met jouw ploeg de Zuidkempse Pijl in Mol. Wat verwacht je van deze wedstrijd?
Ik hoop toch dat er genoeg wind staat en er wat afscheiding komt na de kasseien om met een uitgedund peloton te kunnen spurten.

7.  Wanneer is het seizoen 2023 geslaagd voor u?
Als ik een koers win en top 10 rijd in een grote koers.

8. Net al vorig seizoen rij je voor het RB Zelfbouw UCT. Je voelt jou thuis bij deze ploeg? Waarom zou je de ploeg bij andere renners aanraden?
Dit is nu al mijn derde jaar bij de ploeg en ik heb er nog geen moment spijt van. Ze soigneren ons daar heel goed. Er is ook een gezonde dosis ambitie zonder het plezier of groepsgevoel te verwaarlozen.

Gerelateerde artikels

Met 147 elite2/U23 werd er gestart in Zepperen voor 22 ronden van 5,5 km. Het werd een snelle maar gesloten wedstrijd met enkele aanvallen maar geen enkele van betekenis. In de massasprint was Pieter Van Laer de snelste.  Op het podium kreeg hij het gezelschap van Simon Daniels en Zeno Moonen...
Op het vernieuwde parcours in Kontich konden zondagnamiddag de aspiranten onder een stralende zon hun crosstalenten tonen voor het talrijk opgekomen publiek. Net als bij hun oudere leeftijdsgenoten zorgden de jongelui voor spektakel van de bovenste plank. Foto's: https://www.flickr.com/photos/...
Zondag mochten de aspiranten strijden voor het provinciaal kampioenschap van Antwerpen. Het parcours was iets verkort ten opzichte van het zaterdag wanneer de nieuwelingen en junioren streden voor hun titel. De jonge veldrittalenten welke één jaar lang mogen rijden in de kampioenentrui van de...
De enige wedstrijd voor junioren vandaag werd in Heultje gewonnen door Pieter Van Laer. De tweedejaars junior van het WAC-team beschikte over de snelste benen van de kopgroep. "In Heultje stonden we met 134 renners aan de start voor 81 km op een bochtig parcours. Vanaf het begin reed er drie...
Gisteren kregen de aspiranten in Arendonk een schitterend parcours voorgeschoteld. Werkelijk alles zat er in verwerkt met onder andere een brug, balkjes, zandkuil, bergjes en een wasbord. Overwinningen waren er voor Mathis Avondts, Pieter Van Laer, Daan Grosemans, Ines Van De Paar, Fien...