Pieter De Koninck is bezig aan zijn zwaarste wielerwedstrijd ooit: de strijd tegen kanker

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2020 - 19:38
Printvriendelijke versie

Pieter De Koninck is momenteel bezig aan zijn zwaarste wielerwedstrijd ooit. Hij strijdt al sinds vorig jaar tegen kanker maar blijft enorm gemotiveerd om deze strijd te winnen. Momenteel zit hij in de laatste fase van zijn behandeling. Tegen het einde van het seizoen hoopt hij zijn wederoptreden te maken in het peloton.

"Het begon allemaal in november 2018 wanneer ik voor het eerst pijn begon te krijgen in de liesstreek. Toen dacht ik nog dat het kwam omdat ik mijn fietspositie juist had aangepast en mijn lichaam nog moest aanpassen aan deze veranderingen. Wanneer ik in december terug kwam van een duurtraining kreeg ik in de nacht een enorme steekpijnen in de liesstreek.": vertelt Pieter.

"Na twee maanden gesukkeld te hebben met deze pijnen, had ik besloten om een MRI-scan te laten nemen. Hieruit bleek dat in mijn bovenbeen heel veel vocht zat en ook rond mijn bot. Eerst dachten ze dat het ging om een ontsteking. Ze hadden mij aangeraden om te rusten. In juni moest ik terug op controle gaan waar het verdict hard was, een bottumor van 6 op 8 cm. Door mijn huisdokter kon de chemobehandeling zeer snel starten. Het was een zeer zware behandeling waar ik heel ziek van zou zijn. Maar de chemo verteerde ik zeer goed. Begin juli vond de eerste chemokuur plaats. Na zes kuren zat het eerste deel van de behandeling erop. Begin november vond er een operatie plaats waar ze mijn heup hebben weggehaald en een heupprothese in de plaats hebben gestoken. Nadien vond nog een nabehandeling plaats die duurt tot morgen 28 januari.

Ondanks deze tegenslag wil ik mijn hobby toch niet opbergen en wil ik graag in september of in oktober mijn eerste koers terug meerijden met als doel gewoon volgen. Hopelijk kan ik volgend jaar dan terug mee de koers maken."

Gerelateerde artikels

Pieter De Koninck (witte helm op foto) zal in 2016 als tweedejaars nieuweling starten in de kleuren van Sport en Steun Leopoldsburg. "Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat zij een goede begeleiding hebben en je ook je kansen krijgt en het voordeligste is voor een wegrenner": aldus...