Piet Allegaert is één van de drie stagiaires van Trek-Segafredo

Door Lander Jespers op 25 Jul 2016 - 12:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Na het opmaken van de balans op hun jaarlijkse trainingskamp in juli heeft Trek-Segafredo besloten om drie jonge talenten te selecteren om zich te bewijzen in de rest van het seizoen. De drie namen zijn Jacopo Mosca, José Luis Rodriguez en ook de Belg Piet Allegaert. Deze jongens krijgen volop de kans zich te bewijzen in de rest van het seizoen, al is het nog niet zeker in welk wedstrijden ze in actie zullen komen.

De Italiaan Jacopo Mosca (22 jaar) rijdt voor het beloftenteam Viris Vigenavo. Mosca begon al te koersen toen hij pas negen jaar was en won bij de jeugd 20 wedstrijden, waarna hem meteen een mooie toekomst werd toegedicht. De jonge Italiaan wordt gezien als een klimmer, hoe zwaarder de race, hoe liever. Met dank aan zijn aanvallende stijl behaalde Mosca de voorbij twee jaar top tien plaatsen aan de lopende band.

José Luis Rodriguez (22 jaar) is een Chileense renner, uitkomend voor het UCI’s World Cycling Center development team. In 2015 werd hij nationaal kampioen bij de beloften, amper een jaar later werd hij al primus bij de profs, zowel op de weg als in het tijdrijden. Rodriguez is gespecialiseerd in het tijdrijden maar boekt ook grote progressie in het klimwerk. Deze jonge snaak zit nooit verlegen voor een aanval, hij maakte vooral naam in de Ronde van de Toekomst, waar hij na de vierde etappe zelfs even de leiderstrui droeg.

En tenslotte is er nog onze landgenoot Piet Allegaert (21 jaar), hij komt van het EFC Etixx team, de opleidingsploeg van Trek-Segafredo. De jonge Belg richt zich zich voornamelijk op eendagswedstrijden, korte tijdritten en prologen. In de grote klassiekers zette hij al erg knappe resultaten neer, zo werd hij als junior al zesde in de Ronde van Vlaanderen en bij de beloften werd hij dit jaar zevende in Parijs-Roubaix. Al sinds de junioren is Allegaert dan ook al lid van het Belgische nationale team.

Trek-Segafredo's Young Rider Development Program
Het Trek-Segafredo Team zette onlangs een nieuw project op waardoor men de evoluties van jongere renners beter kan volgen om zo elk jaar nog gerichter op zoek te gaan naar de beste stagaires en om zo een database te creëren voor de renners van de toekomst. Tijdens het voorbije trainingskamp in de Alpen mochten 11 jonge wolven mee op pad met vijf profs van het team om zo tot in de kleinste details te bekijken waar deze jongens zoal toe in staat zijn, dit onder het vakkundig oog van Josu Larrazabal. Na deze week stage werd dus besloten om Mosca, Rodriguez en Allegaert een kans te gunnen tot het einde van het seizoen, terwijl ook de andere jongeren nog steeds nauwgezet worden opgevolgd.

Gerelateerde artikels

Senne Leysen (Balen B.C) geeft een terugblik op zijn deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Morbihan samen met de Belgische ploeg afgelopen weekend. Hieronder zijn relaas: 1. Hoe was voor u persoonlijk de wedstrijd in Morbihan? Het was een zeer leuke ervaring. Er wordt veel sneller gekoerst in...
Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.
1. Hoe was je seizoen tot nu toe voor je ? Tevreden? Ik heb een redelijk constant seizoen al gereden met enkele uitschieters erin zoals eindwinst in ster der Vlaamse Ardennen, het pk en 3de op het BK. 2. Wat was je voor jouw de grootste teleurstelling en meeste vreugdevolle moment van het seizoen...