Philip Heijnen de nieuwe Nederlands kampioen derny

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2017 - 09:07
Printvriendelijke versie

Gisteren stond er op de piste in Apeldoorn het Nederlands kampioenschap derny op het programma. Philip Heijnen won dit kampioenschap. Casper van Uden werd 2e.

"Er was eerst een kwalificatie over 30 rondes waar ik alleen maar 2de hoefde te worden om door te gaan naar de finale, en dit deed ik ook, ik werd 2de achter Bob Markus. In de finale reed ik niet achter Peter Mohlmann dit doordat hij niet meer mocht starten van de jury, omdat hij te veel waarschuwingen had gekregen.

Gelukkig kon peter regelen dat ik achter Michel Vaarten mocht rijden, hier was ik super blij mee. De finale was 40 rondes. In de finale startte ik als 2de, we waren iets te gretig om naar de 1ste plek te gaan, en de koers werd afgeschoten doordat we te vroeg de nummer 1 inhaalde. Hierdoor was mijn tactiek meteen bekend. De 2e start probeerde we weer meteen aan te vallen op de nummer 1 Bob Markus maar deze werd afgeslagen. Een paar rondes later probeerde ik het nog een keer en deze werd ook weer afgeslagen. Toen nog even wat gerust en er vol overheen en dit lukte. Toen zijn we een lekker tempo gaan rijden, iets over halfweg koers kwam Casper van Uden vanuit achter heel snel opzetten en plaatste een aanval, hij was bijna over me heen toen Michel gas gaf en wij weer terug kwamen, hierdoor sloeg ik de aanval af. Na deze aanval hebben we het gas meteen open gedraaid en er werden snelheden dik boven de 70 gereden. Ik liep steeds veder uit op bob en Casper. De laatste 10 rondes riep ik naar Michel dat we steeds harder moesten rijden, en de laatste 5 rondes waren volle bak.  En uiteindelijk kwam ik als eerste over de streep met een groot verschil.

Super blij dat ik Nederlands kampioen ben geworden, en dat ik weer terug ben op mijn oude niveau. René Eickhof super bedankt voor de begeleiding, Peter Mohlman bedankt voor de steun en het vertrouwen en Michel Vaarten bedankt voor het invallen voor Peter in de finale, het gevoel was meteen goed."

Gerelateerde artikels

Vandaag stonden er 42 nieuwelingen aan de start in het West-Vlaamse Damme voor de memorial Dirk Bisschop. De zon was deze keer niet van de partij en er was dan ook nog eens een heel koude wind in de open polders. Al gauw was er 1 grote kopgroep weg met een 45-tal seconden voorsprong. Het was...
Philip Heijnen won afgelopen zaterdag de wedstrijd in Roubaix ( Frankrijk ). De tweedejaars junior won alle drie de onderdelen. "Ik had een Temporace, afvalkoers en een scratch. Het was weer een tijd geleden dat ik naar Roubaix was geweest, dus ik had er veel zin in. In de Temporace moesten...
Philip Heijnen zal binnen enkele weken de kleuren verdedigen van  Willebrord Wil Vooruit. "De ploeg rijdt een mooi programma en ze hebben een sterk team."  
De Nederlander Philip Heijnen won gisteren de dernyinterland België - Nederland te Gent. Vorige week eindigde hij tweede te Alkmaar waardoor hij dus de eindwinnaaar is van deze tweedaagse. "Gister de dernyinterland België - Nederland in Gent gereden, 2 series van 80 rondes. In serie 1 had ik...