Noah Meert: "Het eerste seizoen bij de beloften wil ik vooral veel leren"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 May 2020 - 19:53
Printvriendelijke versie

Noah Meert maakt in september de overstap van junior naar belofte in het veld. De eerstejaars belofte rijdt voor het Proximus - Alphamotorhomes Cycling Team.

1. Hoe kijk je terug op het afgelopen crossseizoen in het algemeen? Wat waren je hoogtepunten?
Ik denk dat ik niet echt veel hoogtepunten had in mijn seizoen. Mijn seizoen was vooral met ups en downs. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Ik onthoud vooral dat mijn eerste 2 maanden van het crossseizoen beter moeten! Het starten was ook niet echt super dus daar ben ik zeker op aan het oefenen. Mijn testresultaten zijn altijd zeer goed, maar in de koers op de baan en in het veld komt het er gewoon niet uit. Ik moet eens de klik in mijn hoofd kunnen maken en er vol voor durven gaan. Hopelijk maak ik dit seizoen  stappen voorwaarts.

2. Wat was je diepste ontgoocheling van het vorige seizoen?
Dat was toch Middelkerke. Ik had gehoopt om daar zeker beter te rijden! Helaas heb ik de wedstrijd moeten verlaten. Het is een wedstrijd waar ik elk jaar naar uit kijk want ik heb daar leren fietsen en er komen altijd vrienden/familie kijken. Ik vind het ook een tof en mooi parcours. Je kan er uren op rijden.

3. Hoe kijk je terug op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen?
Ik heb het bk niet meegereden door een misverstand van mezelf. Jammer genoeg kan ik er niet veel over vertellen. Het is een les geweest waar ik uitgeleerd heb.

4. Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte?
Ja, ik verwacht dat het zeker moeilijk gaat worden omdat we veel tegen de profs al moeten gaan rijden.  Als ik er aan denk krijg ik er al stress van. Ik hoop dat ik een paar A-crossen kan uitrijden. Ik laat het gewoon op me afkomen en ik zie wel wat de uitslagen zullen zijn. Ik verwacht er zelf niet te veel van.  

5. Heeft de huidige coronacrisis een invloed op de planning voor het nieuwe seizoen voor u?
Ja, natuurlijk. Normaal gezien was ik al aan het koersen. Hopelijk kunnen we nog in augustus koersen. Normaal gezien ging ik met mijn ploeg de vierdaagse van Kontich rijden en daar keek ik wel naar uit. Ik wou deze zomer  mijn snelheid omhoog trekken met oog op het crossseizoen.

6. Welke parcours op de weg/mtb liggen u het beste?
Op de weg mag het voor mij plat zijn met een paar lichte bergjes in. Hoewel ik op training altijd bergjes type Kwaremont en Paterberg opzoek, omdat ik dat echt graag doe. Maar eens ze in een wedstrijd gereden moeten worden verkramp ik van de stress. Mijn resultaten op de weg vind ik wel belangrijk puur voor een goed gevoel te hebben.

7. Wat zijn je doelstellingen voor het weg of mtb-seizoen als deze zou starten in augustus?
Op de weg gewoon met het peloton mee binnen komen en misschien in de spurt een mooie uitslag rijden. Ik wil ook het goede gevoel zeker hebben tijdens de koersen. Ik wil uit het wegseizoen komen met een goede basis en dat ik de snelheid zeker in mijn benen heb voor het crossseizoen.

8. Heb je al gedacht over je ambities voor het volgende crossseizoen?
Niet echt. Het eerste seizoen bij de beloften wil ik vooral veel leren. Hopelijk maak ik stappen voorwaarts. Ik laat het gewoon op mij afkomen. De eerste maanden gaat het vooral aanpassen zijn. Ik hoop wel dat ik mooie uitschieters heb.

9. Naar welke crossen kijk je uit en waarom?
Dat zijn de crossen die mij goed liggen. Daar wil ik een mooi resultaat behalen.  De crossen waarbij ik mijn kracht kan kwijt geraken op lange rechte stukken of door modderstroken. Lopen mag er ook altijd aan te pas komen.

10. Wat vind je zelf van de veranderingen in het veldritcircuit, met o.a. de nieuwe Wereldbeker en het steeds verminderen van het aantal aparte wedstrijden voor beloften?
Ik vind het wel jammer dat er minder aparte wedstrijden voor beloften zijn. Zeker de  eerste 2 jaar. De overstap is te groot waardoor we minder wedstrijden kunnen uitrijden en dus eigenlijk minder wedstrijd ritme kunnen opdoen. Maar ik zelf kan daar weinig aan veranderen. Ik laat dat aan andere mensen over die er meer over weten.
 

Tags: