Niels Uijtdewilligen solo naar tweede zege op rij

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Dec 2021 - 09:12
Printvriendelijke versie

Na zijn zege vorige week in Zonhoven verscheen Niels Uijtdewilligen gisteren aan de start in het Nederlandse Rijen. Opnieuw kon de renner van Team Kempen plaats nemen op het hoogste schavotje van het podium. Het is voor de tweedejaarsnieuweling zijn tweede zege van het seizoen.

"Ik was gestart met redelijke verwachting maar niet al te hoog. Ik wilde gewoon zien wat ik nog kon na de rugblessure en de 2 weken rust. Tijdens de rust heel hard gewerkt met de kiné en trainer en nu oogsten wat we gezaaid hebben. Ik had een goed gevoel ondanks ik achteraan moest starten. Door het kleine deelnemersveld toch kopstart kunnen nemen en direct zag ik dat ik een gaatje had. De eerste ronde doorgekomen met een voorsprong van 20 seconden en toen blijven gaan met een gemiddelde hartslag van 188. De wedstrijd kunnen winnen met 2”40 voor op de achtervolgers. Een leuke ervaring en weer goed voor het kopke." aldus Niels.

Gerelateerde artikels

Zaterdag was er in Hever (Boortmeerbeek) een cross voor aspiranten. Niels Uijtdewilligen werd de overwinnaar bij de aspiranten 12 jaar. Bij de 13-jarige was de zege voor Willem Janssens. Aaron Dockx werd de triomfator bij de laatstejaars aspiranten. Foto's: https://www.flickr.com/photos/...