Nicolas Verougstraete: "De klimwedstrijden staan allemaal met stip in mijn agenda"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Jul 2015 - 19:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tieltse Renner Nicolas Verougstraete heeft al een mooi seizoen als tweedejaars junior achter de rug. Zo schitterende hij onder andere in de Ronde van het Baskenland.

1. Wanneer ben je met het wielrennen gestart? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik reed enkele koersen bij de 9-jarige miniemen en 13-jarige aspiranten, maar was nogal klein en we vonden het beter om nog een tijdje meerdere sporten te beoefenen. Bij de tweedejaars nieuwelingen begon ik weer opnieuw. De keuze voor wielrennen is heel logisch voor mij aangezien mijn ma, pa en opa gekoerst hebben.

2. Je hebt inmiddels al 3 zeges op je naam staan dit seizoen. Verwacht om zo sterk te zijn? Ik heb in de winter hard getraind en had er toch wel op gehoopt.

3. Je schitterende ook in Spanje. Hoe kijk je daar op terug? Ik kijk uiteraard met een zeer goed gevoel terug op de ronde van het Baskenland. Het is dit seizoen al vaak net niet geweest in grote koersen en daar kon ik het eindelijk afmaken. Ik heb veel liever langere bergen in plaats van de korte bergjes van de Vlaamse Ardennen of de Ardennen en ben blij dat ik de kans kreeg om eens op een lange klim te kunnen koersen.                                                    

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken?  Ik weet nog niet precies wat mijn programma is en waarvoor ik zal geselecteerd zijn, maar daarna hoop ik goed te zijn voor Luik-La Gleize en de ronde des Vallées in Frankrijk. Wat later komen er ook nog mooie Ardense eendagswedstrijden zoals Herbeumont, Remouchamps en Jemeppe.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik omschrijf mezelf als een pure klimmer.

6. Spurt of solo? Waarom? Ik verkies solo omdat ik dat mooier vind, maar in een spurt met een klein groepje winnen kan ook mooi zijn.

7. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Een klimwedstrijd, omdat ik graag bergop rijd. Als het dan toch een platte koers is, heb  ik liefst dat er veel wind is, zo is de wedstrijd selectiever.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig, maar zal me altijd op dezelfde manier voorbereiden.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Of nu al tevreden? Vooraf had ik gehoopt een grote koers te winnen en enkele kermiskoersen. Dit is al gelukt, nu hoop ik om nog mooie plaatsten te rijden in de grote koersen en nog enkele kleine koersen te kunnen winnen.

10. Zien we u als belofte aan de start volgend jaar of kies je voor studies/werk? Je zal mij zeker terugzien bij de beloften. Ik zal mijn studies combineren met de koers.

 

Gerelateerde artikels

In het Oost-Vlaamse Vrasene behaalde Nicolas Verougstraete een nieuwe zege.  Voor de tweedejaars junior van de Tieltse Renners is het zijn derde zege van het seizoen. "Er waren 15 ronden voor 96 km. Het werd een snelle koers over nat wegdek en er werd enorm op mijn wiel gereden, ook...
Nicolas Verougstraete kwam solo over de meet in Bellegem. Voor de tweedejaars junior is het zijn eerste zege van het seizoen. "Er waren 20 ronden van 4,3 km over een vrij lastig parcours met veel wind. Na 3 ronden ging ik in de aanval met 3 man. Na enkele ronden werden we terug ingelopen...
Tweedejaars junior Nicolas Verougstraete  kwam na 88.4 km wedstrijd solo over de finishlijn in Zonnebeke. Het is voor Nicolas zijn 5e seizoenszege. "Het was een lastige koers met 2 bergjes per ronde en vanaf half koers regen. De koers bleef vrij gesloten tot 3 ronden van het einde....
 Vandaag moesten de renners in de voorlaatste etappe van de Tour de la Manche een rit afwerken van 162km. De wedstrijd eindigde in een massaspurt. Nicolas Verougstraete blijft leider in het jongerenklassement en heeft momenteel 13 seconden voor op de nummer 2. "Er was een vroege vlucht...
In het Waalse Lessen verschenen 59 juniores aan de start. Zannata Lotto Cycling Team Menen renner Nicolas Verougstraete behaalde er zijn eerste zege van het seizoen. "Er waren 10 ronden van elk 8,9 km over een vrij zwaar parcours. In het begin ging het niet zo goed maar na een goeie 7 ronden ging...
Nicolas Verougstraete heeft gisteren in Spanje de eerste rit van de ronde van het Baskenland gewonnen. Hierdoor start Nicolas vandaag in de gele trui. "Het was een korte pittige rit van 77 km met 2 bergjes van 3e categorie en een slotklim van 2e categorie van 7 km. In de beginfase ging...