Minerva Cycling Team wil jongeren een extra duwtje geven vanaf 2022,UCI Continental statuut is aangevraagd

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Sep 2021 - 20:16
Printvriendelijke versie

Minerva geeft als één van de grootste e-bike fietsmerken al duizenden mensen elke dag dat extra duwtje in de rug. Het trekt die lijn nu door met de oprichting van een continentale wielerploeg en dat met een hele grote focus op de jongeren.

Minerva Cycling Team is klaar om te knallen vanaf 2022. Met 8 beloften en 6 eliterenners, op termijn moeten er minimum 10 beloften deel uitmaken van het team. Het mag dus duidelijk zijn dat dit team jongeren wil begeleiden in de eerste stappen naar een professionele wielercarrière. Dat bevestigt ook Filip Carpentier, zaakvoerder van hoofdsponsor Minerva. “Uit gesprekken met mensen uit de wielerwereld merkte ik dat er op continentaal niveau echt te weinig mogelijkheden waren om beloften de harde stiel van de koers aan te leren”.

Als zoon van een succesvol wielrenner en CEO van een fietsenfabriek was de stap naar een nieuw, Belgisch team dus snel gezet. Het Minerva Cycling Team wil alle mogelijke kennis en ervaring meegeven aan beginnende renners. Gilbert Orbie komt aan het hoofd van het team, Johan Museeuw krijgt een adviserende rol. Ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke is de sportbestuurder van de ploeg..Dus voldoende knowhow aan boord en een prima omgeving waarin jongeren zich verder tot de toppers van morgen kunnen ontwikkelen.

Het UCI Continental statuut is aangevraagd en uiteraard tekende het Minerva Cycling Team ook al het anti-dopingcharter, waardoor het team ook in ProSeries wedstrijden aan de start kan verschijnen. Tegen eind oktober moet het team en de technische staf compleet zijn.

“De jeugd is de toekomst” en die jeugd zie je vanaf 2022 aan het werk in de Minerva Cycling Team kleuren.

Info: www.minervact.com

Gerelateerde artikels

Het Minerva Cycling project dat ongeveer een jaar geleden als een soort zegen voor het Belgische wielrennen begon staat nu op de helling. Niet in het minst door het plotse overlijden van bezieler Filip Carpentier. Hij vond dat jonge renners te weinig kansen kregen om de wielerstiel op hoger niveau...
Het Minerva Cycling Team ziet op 1 januari 2022 het levenslicht.  Hierover kon je al meer lezen op onze site (https://www.cyclingsite.be/minerva-cycling-team-wil-jongeren-een-extra-duwtje-geven-vanaf-2022uci-continental-statuut). Inmiddels heeft de ploeg al enkele renners aangetrokken om de...