Milan De Meester: " Hopelijk eindelijk eens een titel pakken"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Oct 2016 - 09:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Milan De Meester sloot zijn seizoen als aspirant 13 jaar af met 11 zeges. Ondanks dit mooi aantal zeges ontbrak de kers op de taart .... namelijk een titel.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Het zit eigenlijk al in de genen vanaf men geboorte, men papa koerste al. Toen ik nog klein was en mijn broer al koerste ging ik altijd kijken. Mijn mama en papa zagen dat ik dat heel graag zag en vroegen of ik eens wou meerijden.... Tuurlijk en toevallig won ik die wedstrijd. Op mijn 8e verjaardag hadden ze een vergunning aangevraagd en zo ben ik eigenlijk beginnen wielrennen. Men eerste koers was in Voorde toen ik 8 jaar was.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioenschap? Eigenlijk een beetje teleurgesteld, op het provinciaal was ik topfavoriet. Spijtig genoeg was het de 1e warmtegolf van het jaar en dat pakte een stuk van mijn krachten af. Ik was 2e op een paar centimeters na en dat maakte het nog teleurstellender. Op het Vlaams was het ook warm maar daar heb ik het aan mijn eigen te danken. De laatste rechte lijn was nogal smal en daar zat ik veel te ver. Als ik goed geplaatst zat had ik waarschijnlijk mijn eerste titel te pakken. Op het Belgisch was het barslecht weer. De tt heb ik in de gietende regen gereden tegenover andere toppers die in het droog konden rijden. Maar daar behaalde ik een mooie bronzen medaille. In de wegrit zette ik van te ver aan en zo kwamen er nog een paar over mij.

3. Je sloot u seizoen af met 11 zeges. Tevreden? Ja eigenlijk wel, ik heb een prachtig seizoen gehad. Maar door tactische fouten had ik er eigenlijk nog meer kunnen hebben maar ik mag niet klagen.

4.  Wat vond je persoonlijk de mooiste zege van het seizoen en waarom? Ik vind Mater één van de mooiste koersen die ik gewonnen heb. Het was een zware koers en het was een wedstrijd die je niet elk weekend rijdt met kasseien en een golvende omloop. Een echte “klassieker”.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Iemand die zeer graag klimt en van een harde koers houdt met veel aanvallen.

6.  Spurt of solo? Waarom?  Liever solo omdat je dan een paar kilometer voor de aankomst weet dat je wint en bij een sprint weet je nooit. Er kan altijd iemand sneller zijn als jou en alles moet perfect lopen (je moet goed geplaatst zijn , …) . Solo is het ook gewoon mooier.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik denk wel dat ik een goede tijdrijder ben want op de kampioenschappen heb ik toch wel tal van podiumplaatsen en altijd met een klein tijdsverschil.

8. Je broer Luca is tevens ook actief als renner. Geeft hij u de nodige tips/advies? Ja zeer veel, bij een TT zegt hij vaak hoe ik moet opwarmen. Tijdens een wegrit geeft hij mij ook vaak tips wat ik moet doen bv. dat ik moet opschuiven of hoe ik moet spurten.

9.  Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ja een beetje, er hangt altijd een medaille onder mijn zadel .

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Liefst een klimwedstrijd en het weer speelt eigenlijk geen rol, het mag koud of warm zijn maar liefst geen regen of wind.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood
Favoriete film : actiefilms
Andere hobby's: zwemmen
Lievelingseten : spaghetti
Ochtend- of avondmens : zvondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine :blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Mater
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Dat ik eindelijk eens een titel kan pakken
 

Gerelateerde artikels

In Zandvoorde werd er gestart met 101 nieuwelingen voor 12 ronden van 5,4km. De wedstrijd werd gewonnen door de Brit Benjamin Peatfield. Milan De Meester wint de pelotonsprint voor de 2e plaats. "We stonden met 101 aan de start. Er was veel wind en een bergje op het einde. Er werd direct goed...
De enige wedstrijd voor nieuwelingen was vandaag in Oostnieuwkerke waar 87 renners aan de start verschenen. In een spurt met 4 was Milan De Meester de snelste. Jelle Harteel en William Denys eindigde op plek 2 en 3. "De eerste 2 ronden waren er wat aanvallen maar was het nog relatief rustig....
De wedstrijd bij de nieuwelingen te Bottelare eindigde in een massaspurt welke werd gewonnen door Milan De Meester van het Van Moer Logistics CT. Ploeggenoot Thomas Szkandera eindigde als tweede. Joppe Sterck vervolledigde het podium. "In het begin werd er redelijk hard gekoerst en...
Milan De Meester won gisteren te Zingem de wedstrijd voor nieuwelingen die meetelt voor het klassement van de Beker der Vlaamse Ardennen. Het is voor Milan zijn 6e zege van het seizoen. "Het was een heel snelle koers. Er waren vele aanvallen, maar door de snelheid kon niemand weggeraken tot...
Milan De Meester mocht gisteren opnieuw zijn armen in de lucht steken. In Erpe-Mere was de 14-jarige de snelste van een groep bestaande uit 14. "Het was een zware koers door de golvende omloop en het snikhete weer. Van in de start werd er super hard gereden, mondjesmaat moesten renners de...
Milan De Meester eindigde gisteren in Bury op een knappe 2e plaats maar er zat meer in. Hij moest nipt de duimen leggen voor Noah Detalle. "We stonden met 102 nieuwelingen aan de start. In het begin moest ik nog wat in de koers komen. Iets voor halfweg viel het wat stil en zag ik een goede...