Mike Teunissen versterkt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Aug 2022 - 18:57
Printvriendelijke versie

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is verheugd om vanaf januari Mike Teunissen in het team te verwelkomen. De 29-jarige Nederlander komt de klassieke kern van het Belgische World Team versterken na onder meer zes seizoenen bij Jumbo-Visma.

Mike Teunissen kreeg de eer om de eerste gele trui in de Ronde van Frankrijk 2019 te dragen dankzij een sprintzege in de openingsrit in de straten van Brussel. Hij kon de trui tot in Binche behouden na een nieuwe overwinning in de ploegentijdrit daags nadien.

Enkele maanden voor deze onvergetelijke Grand Départ combineerde Teunissen zijn snelle benen en zijn klassiek profiel om de Vierdaagse van Duinkerke te winnen, na zeges in de koninginnenrit naar Cassel en in de massasprint op de slotdag in Duinkerke. Hij voegde daarna ook de ZLM Tour toe aan zijn palmares, dankzij podiumplaatsen in de proloog, in een mini Amstel Gold Race en in een massasprint.

De Europese en Wereldkampioen veldrijden bij de beloften van 2012-2013 verzamelde doorheen zijn acht seizoenen als prof ereplaatsen in de voornaamste voorjaarsklassiekers als Dwars door Vlaanderen (2e in 2018), Parijs-Roubaix (11e in 2018) of Omloop het Nieuwsblad (6e in 2020).

Als modelploegmaat zat Teunissen de laatste jaren regelmatig in het winnende kamp. Dit voorjaar werd hij bijvoorbeeld twaalfde aan de zijde van Van Aert en Laporte in de E3 Classic en enkele dagen geleden finishte hij vierde in de openingsrit van de Ronde van Polen na een succesvolle lead out voor Olav Kooij.

De komende twee seizoenen zal Mike Teunissen bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zijn eigen ambitie in de eendagkoersen en korte rittenkoersen combineren met een rol aan de zijde van Biniam Girmay.

Mike Teunissen: "Net als de rest van de wereld heb ik gezien welke stappen Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux blijft maken. Toen het management van het team een groot vertrouwen in mij uitstraalde, hoefde ik de opties voor mijn toekomst niet lang meer te overwegen. Het totaalpakket sprak me erg aan. De structuur en het beleid zijn goed en er is voor mij in het klassieke voorjaar een mooie rol weggelegd. Ik wil er de finales kleuren en voor de ploeg kansen creëren in de schaduw van Biniam Girmay, die al bewezen heeft dat hij de belangrijkste wedstrijden kan winnen. Naast een aantrekkelijk klassiek programma kijk ik er ook naar uit om Girmay in de sprint te ondersteunen. De overstap naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux wordt natuurlijk wel wennen, want voor het eerst verlaat ik een Nederlands getinte omgeving. Bij Jumbo Visma koerste ik aan de zijde van jongens als Wout Van Aert of Dylan Groenewegen en volgde ik van op de eerste rij hoe het team naar de wereldtop groeide, een ervaring die in mijn nieuwe ploeg wellicht waardevol zal zijn. De belangrijkste verandering voor mij is echter dat ik opnieuw de kans zal krijgen om mijn waarde in een vooraanstaande rol te tonen."

" Mijn meest recente overwinningen zijn mijn ritzeges in de Ronde van Frankrijk, in de openingsrit en de ploegentijdrit in 2019. Het dragen van de gele trui in Brussel en Binche was een absoluut hoogtepunt in mijn carrière.  Ik wacht vol ongeduld om dergelijke momenten opnieuw te beleven. Ik ben ervan overtuigd dat ik in mijn nieuwe omgeving stappen zal kunnen zetten, door bijvoorbeeld van mijn toekomstige ploeggenoten te leren. Ik kan niet wachten om iedereen te leren kennen. Het is alom bekend dat de goede sfeer bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux een troef is, ik heb er dus vertrouwen in dat ik me snel thuis zal voelen! "

Aike Visbeek (Performance Manager): "Ik ben zeer gelukkig met de komst van Mike Teunissen. Zijn keuze voor ons team is een bevestiging van onze ambities in de klassiekers en van wat we dit jaar met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux hebben laten zien. Met Mike hebben we vanaf volgend seizoen een nieuwe kwaliteitsinjectie om in de finales meer tactische ruimte te kunnen creëren. Hij is een fijne renner om mee samen te werken en zal in de kern van onze klassieke ploeg ongetwijfeld een goede combinatie met Biniam Girmay en Adrien Petit vormen. Sinds zijn overwinningen bij de beloften in Parijs-Roubaix en Parijs-Tours heeft hij steevast laten zien dat hij voor het klassieke werk uitgesneden is.   Zijn uitstekend wedstrijdinzicht en capaciteiten om zich goed te positioneren zijn ook sterke vaardigheden in een rol als lead out renner. Zijn kwaliteiten sluiten aan bij die van onze sprinter Biniam Girmay, aangezien hij in lastige koersen kan overleven. Zo was ik recent nog getuige van zijn tweede plaats in een heuvelachtige etappe in de Ronde van Noorwegen. Mike heeft ook verschillende kortere rittenkoersen op zijn naam geschreven en heeft een degelijke tijdrit in de benen. Zijn komst zal ons team dus op verschillende terreinen versterken. Ik ben ervan overtuigd dat deze verandering voor Mike naar succes zal leiden en ook voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vruchtbaar zal zijn! "

Gerelateerde artikels

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verwelkomt in januari de Italiaan Francesco Busatto en de Belgen Sacha Prestianni, Dylan Vandenstorme en Obie Vidts in haar nieuwe Continentale Development team onder leiding van Kévin Van Melsen, waarin eerder al de namen van Arne Baers, Alessio Delle Vedove,...
Met Milan Menten haalt Lotto Dstny de volgende versterking in huis. De 25-jarige sprinter tekent een contract voor twee jaar. Hij zal voornamelijk worden uitgespeeld in de eendagskoersen op UCI .1 niveau en de ProSeries. De Belgische WorldTour ploeg zal hem met een professionele omkadering,...
Er werd al lange tijd gespeculeerd waar het Belgische talent Nathan Székely in 2023 koerst, het wordt het development team van Scorpions Racing Team! Nathan heeft in 2022 twee aansprekende klassiekers in België gewonnen en hij stond toen al in the picture bij het management van Scorpions Racing...
Louis Vandenbroucke zal volgend seizoen deel uitmaken van het juniorenteam van Canguru Latexco. Hij zal het team vervoegen als eerstejaars. "Ik ben blij dat Koen me vroeg om te komen naar Canguru Latexco. Ik was ook verrast omdat ik in het begin van het seizoen wat minder was door ziekte. In...
Josse Ooms zal na dit seizoen Steeds Vooraan Kontich verlaten voor het nieuw opgerichte LRG Cycling Team. De 20-jarige belofte uit Lier begon pas met koersen in 2020 en beleefde dus pas dit jaar zijn eerste normale wielerseizoen. In het huidige seizoen behaalde hij bijvoorbeeld onlangs nog een 9e...
Jef Teugels is klaar om volgend seizoen de stap te zetten naar de beloftencategorie. Hij zal hierbij kunnen rekenen op de steun van zijn nieuwe ploeg, LRG Cycling Team. "Vorig seizoen was eentje van vallen en opstaan. Helaas heb ik een begin van het jaar een corona besmetting opgelopen, met...