Michiel Martens: "Ik voel me goed op elk parcours"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Nov 2017 - 11:02
Printvriendelijke versie

Michiel Martens zet in 2018 de stap naar de beloften bij het C4C CT. Op zijn prestaties als tweedejaars junior kijkt Michiel samen met ons tevreden terug.

1. Welke waren voor u de hoogtepunten van het huidige wegseizoen?
Ik heb er twee: eerst en vooral mijn 9e plaats in de Omloop het Nieuwsblad in Boekhoute, mijn thuiswedstrijd, waarin ik 9e werd. Het was een ongelooflijk gevoel om in eigen streek mee te doen voor de overwinning. Uiteindelijk moest ik de iets meer ervaren jongens voor laten gaan.  Mijn absolute hoogtepunt was toch wel mijn overwinning in Merelbeke. Niet alleen omdat ik zelf won, maar vooral omdat mijn broer (Thomas Martens) de wedstrijd vooraf bij de nieuwelingen ook wist te winnen. Voor ons kon het niet mooier.

2. Ben je tevreden of zat er toch meer in het afgelopen seizoen? Verklaar
Over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn seizoen. Ik behaalde 19 top-10 plaatsen, waarvan een paar podiumplaatsen en een overwinning. Ik was bijna altijd te vinden in de kopgroep en dat was toch telkens weer een leuke belevenis om me zo in de kijker te rijden. Achteraf gezien had ik misschien iets meer moeten winnen aangezien ik zoveel mee was met de goede ontsnapping, dat is wel te zien aan al die top 10-plaatsen.

3. Je hebt gekozen om volgend jaar het wielrennen te combineren met je studies op de Universiteit van Gent. Goed te combineren denk je?
Tot nu toe loopt alles vlot. Het is een druk leven met alle lessen en trainingen maar ik zie het mezelf wel volhouden. Af en toe eens ontspannen is dan ook echt wel nodig.

4. Ook je broer doet aan het wielrennen. Gaan jullie veel samen op pad? Geven jullie elkaar ook commentaar na een wedstrijd? Leren jullie van elkaar, wat zo?
Als we trainen, doen we dat zo goed als altijd samen. We zitten ook allebei onder dezelfde trainer, Eric Perreman, waardoor we vaak samen op pad gaan. Nu ik in Gent studeer is dit wel iets moeilijker geworden en trainen we vooral samen in het weekend. Na een wedstrijd wordt er vaak over gepraat, de meeste tips komen meestal vanuit mijn kant omdat ik al iets meer ervaring heb dan mijn jongere broer. Meestal bediscussiëren we dan achteraf, wat de eventuele fouten waren die we maakten en wat we goed deden. Doordat we hierover praten worden we allebei beter wat zeker een pluspunt is.

5. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018 toe? Cross, piste?
Op dit moment is het nog wat rustig trainen. Aangezien ik een topsportstatuut heb, ga ik doorheen de week dikwijls naar de piste en fitness, wat ideaal is bij slecht weer. Als het weer wat mee zit train ik buiten of ga ik eens gaan lopen. In het weekend rijden mijn broer en ik meestal een toertocht met de crossfiets of gaan we gewoon het bos in om wat techniek te trainen.

6. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Ik heb nog niet echt specifieke punten waarin ik ga werken. Ik ga me vooral zo breed mogelijk proberen ontwikkelen als renner en zien waar het beter kan.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Een allrounder, ik merkte dit seizoen dat ik overal mee kon doen voor de overwinning en dat ik weinig zwaktes kende. Of het nu kasseien zijn, vlakke en snelle koersen of een koers met veel klimmen, ik voel me goed op elk terrein en kan overal meedoen voor de prijzen.

8.Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018? Wanneer tevreden?
Ik denk dat het vooral wat aftasten zal worden in mijn eerste seizoen als belofte. Ik ga geen specifieke doelen voorop stellen want dit is toch wel een grote overstap naar de beloften. Ik heb geen idee wat ik ervan zou moeten verwachten. Laten we vooral hopen op een pechloos seizoen en op misschien eens een mooie uitslag!

Foto: Ine Marit

Gerelateerde artikels

Voor Michiel Martens is het na 3 jaar bingo. In Balegem mocht de nieuweling voor het eerst het zegegebaar maken op een indrukwekkend wijze. "Vandaag gekoerst in Balegem. We stonden met 78 aan de start en ik had geen supergevoel doordat ik met school 3 dagen in Parijs zat. Hierdoor heb ik...
Michiel Martens zal in 2018 starten bij het C4C team als eerstejaars belofte. Een ploeg die voornamelijk studenten een onderdak geeft. "Ik koos voor C4C vanwege hun mooie programma en de zeer goede begeleiding. In deze ploeg krijg ik de mogelijkheden het wielrennen te combineren met mijn...
,
Thomas (nieuweling) en Michiel Martens (junior) wonnen vandaag elk hun wedstrijd in Merelbeke. Toch een uniek moment voor de twee broers. "Het is niet te geloven dat mijn broer en ik op dezelfde dag kunnen winnen. Ik ben deze week aangereden op training en ben tamelijk hard op mijn pols...