Michael Goolaerts wil in 2015 terug uitblinken in het tijdrijden

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Nov 2014 - 17:45
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Michael Goolaerts zal als derdejaars belofte de overstap maken naar het Lotto Soudal U23 team. Volgend seizoen wil Michael opnieuw uitblinken in het tijdrijden zoals bij de juniores.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Vooral mijn 5e plaats in de 1e rit van de Ster van Bessèges. We reden de hele dag in de aanval en ik hield er ook nog de witte jongerentrui aan over. De dag nadien in die trui was onvergetelijk. Ook mijn 2e plaats in de GP Wilfried Peeters was één van de mooiste momenten, al had ik daar wel op iets meer gehoopt. Ten slotte mijn 3e plaats in de 1e rit van de Triptyque des Monts et Châteaux vond ik een hoogtepunt. Ik werd er 3e in de massasprint terwijl ik eigenlijk geen sprinter ben.

2. Vind je u seizoen geslaagd? Ik denk dat ik als 2e jaars belofte absoluut niet te klagen heb. Vooral mijn voorjaar was super. Al mis ik wel een overwinning dit seizoen.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Vooral mijn valpartij op het BK was mijn grootste tegenslag en eveneens mijn grootste teleurstelling. Het BK was na mijn voorjaar één van de wedstrijden waar ik hard naartoe geleefd had. Ik had zicht op een mooie ereplaats. Ik zat op 500m van de meet in het wiel van Bert van Lerberghe die 2e werd, maar in de laatste bocht kwam er iemand onderdoor waardoor ik iets van mijn lijn afweek en waardoor ik onderuit ging. Weg ereplaats. Nadien heb ik er nog tamelijk veel last van gehad in mijn heup waardoor de rest van het seizoen niet meer liep zoals gehoopt.

4. Eén van je specialiteiten is het tijdrijden. Ben je tevreden over je prestaties hierin? Wat zijn je doelen voor 2015 in het tijdrijden? Mijn tijdritten waren absoluut niet wat het moest zijn. De oorzaak was omdat ik er ook niet echt mee bezig was. Voor seizoen 2015 ga ik terug meer tijd doorbrengen op mijn tijdritfiets en hopelijk kan ik terug het niveau halen zoals bij de junioren.

5. Hoe breng je de winter door? Ik denk zoals iedereen. Vooral duurtraining en fitness. Ik ga normaal gezien ook 2 keer op stage. Eenmaal in december of januari en vervolgens nog eens in februari met de ploeg.

6. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? Net zoals dit jaar proberen om in het voorjaar mooie resultaten te behalen maar dit jaar proberen om dit gedurende het ganse jaar door te doen.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Een beetje. Als ik goed gereden heb met een paar handschoenen of met een bepaalde bril, kan het wel is gebeuren dat ik er de volgende wedstrijd opnieuw mee start. Met zulke zaken houd ik me dan soms wel eens bezig.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Klassiekers. Ik heb ook niet echt de lichaamsbouw voor rondes. Wedstrijden zoals Parijs-Roubaix of Ronde van Vlaanderen liggen me wel goed.

Gerelateerde artikels

Een kasseistrook van de wielerklassieker Parijs-Roubaix zal op 10 juni herdoopt worden naar “Secteur Pavé Michael Goolaerts”. In april overleed Michael Goolaerts aan een hartstilstand tijdens deze wedstrijd. Op 10 juni zal deze strook ingehuldigd worden in hij bijzijn van zijn familie...
  Zondag stond ik aan de start van de U23 wedstrijd te Wieze. We moesten 16 rondes van 7.5 km afleggen.  Al na 1 km reed ik samen met nog 3 jongens weg. Onze voorsprong werd niet echt groter de eerste 2 rondes maar we bleven toch goed doorrijden in de hoop dat er nog enkele jongens de...
"Omdat we van Ovyta niet veel hoorde heb ik gekozen voor Verandas Willems CT. Ze gaven me ook al de kans om stagiair te worden sinds augustus + het programma dat ze rijden is ook super mooi dus!": aldus Michael Goolaerts. Michael behaalde als eerstejaars belofte 2 overwinningen.
Zondag kwam de jongensdroom van Michael Goolaerts uit. Hij mocht met het nummer 208 zijn eerste Ronde van Vlaanderen rijden. Michael was van bij de start één van de smaakmakers van de wedstrijd. Michael vertelt aan cyclingsite.be over zijn ronde. "Het was al een super ervaring om aan de start...
Michael Goolaerts heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar Verandas Willems. Michael is tevreden over zijn voorjaar enkele die ene zege ontbreekt nog. 1. Vind je uw voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik denk dat ik absoluut niet mag klagen van mijn voorjaar. Ik begon al goed met...
Woensdag won Michael Goolaerts de eerste rit van Tour de loir et Cher. Michael stuurde ons vandaag zijn verslag door hoe hij de wedstrijd beleefde.In de Tour de loir et Cher moeten de renners vandaag nog een wedstrijd rijden over 189 km en morgen de slotrit over een kleine 100 km. Momenteel staat...