Michael Goolaerts: Sterk presteren in tijdritten

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Mar 2013 - 19:26
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Michael Goolaerts is één van de nieuwe renners van Ovyta-Eijssen-Acrog team. Michael kende al een goede seizoensstart.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen in het algemeen?

2012 was eigenlijk een jaar om snel te vergeten. De eerste 2 maanden had ik lange tijd last van mijn rug. Uiteindelijk heb ik men positie van men fiets aangepast in de week van het BK in Heusden-Zolder. Ik werd meteen 8e en ik dacht dat ik terug vertrokken was. Het begon terug goed te draaien en de 4-daagse van Kontich ging ook goed, maar een val in de ploegentijdrit zorgde ervoor dat de rest van mijn seizoen in het water viel.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Ronde van Vlaanderen waar ik 8e werd was toch nog het hoogtepunt. Als ik achteraf te weten kom hoe slecht men bloed was,.. heb ik er nog een goede koers gereden. Gans de dag in de aanval en in de finale ook nog vooraan. Grootste teleurstelling was zeker de val in Kontich waardoor de rest van mijn seizoen in het water viel3. Je werd ook lange tijd opgenomen in het ziekenhuis van Herentals vorig seizoen. Wat was er juist gebeurd? Volledig hersteld?

Door de val in Kontich had ik een diepe wonde op mijn heup. De wonde was niet goed uitgekuist na de tijdrit en zonder dat ik het wist waren er nog steentjes in blijven steken. Daardoor kwam ik telkens aan met het gevoel dat ik niet moe was, maar mijn benen wilden niet meer mee. Achteraf bleek dat mijn bloed slecht was door de infectie die er was opgekomen. Uiteindelijk ben ik enkele dagen na het BK Tijdrijden in het ziekenhuis beland en hebben ze operatief de steentjes verwijderd. Ondertussen is alles terug volledig in orde.

4. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb de hele winter goed kunnen trainen en ik ben ook wat vroeger begonnen. De rest van de renners eindigde hun seizoen pas half oktober, maar toen ben ik terug beginnen trainen. In het begin natuurlijk niet te snel, maar gewoon uurtjes proberen te bollen om er terug wat in  te komen.5.Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Ik zou terug willen proberen om in de tijdritten goed te presteren en proberen om hier en daar te laten zien in regionale wedstrijden en misschien ook af en toe eens in een grote wedstrijd.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik de overstap naar de beloften goed verteerd heb en toch enkele mooie resultaten heb geboekt.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Klassiekers. Bij de beloften is het nog even afwachten. Maar liefst rij ik wel de wedstrijden zoals Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen.8. Je komt dit seizoen aan de start in de kleuren van Ovyta? Waarom de keuze voor deze ploeg?

Veel renners van Balen stromen door naar Ovyta en alles is er zeker tiptop in orde. We rijden een mooi programma en ook de omkadering is super.9. Hoe blik je terug op je eerste wedstrijd van het seizoen?

Ik mag zeker niet klagen. Ik heb toch 7 maanden niet gekoerst. Ik heb geprobeerd om toch mee te koersen en dat lukte toch vrij goed.10.Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Ik denk zoals iedereen is prof worden wel een doel. Parijs-Roubaix is toch een wedstrijd die ik ooit eens wil winnen.

Gerelateerde artikels

Op de website van Wout Van Aert staat er zeer aangrijpende brief te lezen van Wout over de dood van Michael. Hierbij de integrale tekst: "Vandaag geen koersrelaas op mijn website. Omdat het er gewoon niet toe doet. Ja, ik had weken naar Parijs-Roubaix -mijn favoriete kasseiklassieker-...
Michael Goolaerts heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar Verandas Willems. Michael is tevreden over zijn voorjaar enkele die ene zege ontbreekt nog. 1. Vind je uw voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik denk dat ik absoluut niet mag klagen van mijn voorjaar. Ik begon al goed met...
Woensdag won Michael Goolaerts de eerste rit van Tour de loir et Cher. Michael stuurde ons vandaag zijn verslag door hoe hij de wedstrijd beleefde.In de Tour de loir et Cher moeten de renners vandaag nog een wedstrijd rijden over 189 km en morgen de slotrit over een kleine 100 km. Momenteel staat...
"Omdat we van Ovyta niet veel hoorde heb ik gekozen voor Verandas Willems CT. Ze gaven me ook al de kans om stagiair te worden sinds augustus + het programma dat ze rijden is ook super mooi dus!": aldus Michael Goolaerts. Michael behaalde als eerstejaars belofte 2 overwinningen.
Naar aanleiding van het overlijden van Michael Goolaerts, de 23-jarige wielrenner uit Hallaar, werd een rouwregister geopend in het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg, Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg. Het rouwregister kan tijdens de openingsuren getekend worden. Je kan ook digitaal je...
Een kasseistrook van de wielerklassieker Parijs-Roubaix zal op 10 juni herdoopt worden naar “Secteur Pavé Michael Goolaerts”. In april overleed Michael Goolaerts aan een hartstilstand tijdens deze wedstrijd. Op 10 juni zal deze strook ingehuldigd worden in hij bijzijn van zijn familie...