Michael Goolaerts: "Een overwinning ontbreekt nog"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2014 - 20:07
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Michael Goolaerts heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar Verandas Willems. Michael is tevreden over zijn voorjaar enkele die ene zege ontbreekt nog.

1. Vind je uw voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik denk dat ik absoluut niet mag klagen van mijn voorjaar. Ik begon al goed met een 5e plaats in de Ster van Bessèges. Nadien volgde er nog enkele mooie uitslagen met mijn 2e plaats in de GP Wilfried Peeters, al had ik daar misschien wel op iets meer gehoopt. En ook een 3e plaats in de massasprint in de 1e rit in de Triptyque Des Monts et Châteaux en dit terwijl ik eigenlijk geen sprinter ben. Ik mag dus absoluut niet klagen denk ik, al had ik misschien wel gehoopt om een overwinning mee te pikken.

2. Welke waren je mooiste momenten en mindere leuke momenten de afgelopen maanden? Een van de mooiste momenten was toch de Ster van Bessèges. In de 1e rit reden we de hele rit voor het peloton met een kopgroep van 6. We konden nipt stand houden tot aan de meet en ik werd 5e en ik mocht hierdoor de witte trui van beste jongere in ontvangst nemen. De dag nadien was absoluut genieten om in die trui te mogen rijden. Ik betaalde op het einde van de rit wel de inspanningen van de dag voordien cash en verloor nog 40” in de laatste 5km. Jammer genoeg werd ik de dag nadien ziek en moest ik de strijd staken. Een ander mooi moment was toch mijn 2e plaats in GP Wilfried Peeters. Ik had van in het begin van het seizoen mijn zinnen al gezet op de wedstrijd en was er toch kort bij. Ik wist toen ik in de laatste ronde naar Timothy Stevens reed dat ik kansloos was in de sprint dus probeerde ik nog op 800m van de meet. Timothy zat echter direct op het achterwiel en in de sprint wist ik al vrij vlug hoe laat het was. Aanvankelijk was ik wat ontgoocheld, maar achteraf gezien mocht ik toch tevreden terugkijken op de wedstrijd.

3. Welke buitenlandse wedstrijden staan er nog op je programma? Verwachtingen in deze wedstrijden? Ik weet voorlopig nog niet welke buitenlandse wedstrijden ik nog moet rijden.

4. Op wat wil je jouw in de toekomst gaan toeleggen: weg of tijdrijden? Of piste?  Waarom deze keuze? Voornamelijk weg. Mijn tijdritten zijn voorlopig niet meer wat het ooit was met gevolg dat ik er ook niet echt meer mee bezig ben. Al was ik er van in het begin bewust niet zo intensief meer mee bezig als bij de junioren. Ik denk dat het voorlopig belangrijker is om proberen zo goed mogelijk te presteren in de gewone wegwedstrijden dus leg ik me daar vooral op toe.

5. Welke wedstrijd zou je graag is willen winnen? Elke wedstrijd waar ik start probeer ik om te winnen. Al zou ik graag wel eens een grote wedstrijd willen winnen of een kampioenschap op de weg.

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen? Als ik me nog enkele keren in de kijker kan rijden en als ik nog mooie uitslagen heb kunnen rijden in de grote wedstrijden.

Gerelateerde artikels

Een kasseistrook van de wielerklassieker Parijs-Roubaix zal op 10 juni herdoopt worden naar “Secteur Pavé Michael Goolaerts”. In april overleed Michael Goolaerts aan een hartstilstand tijdens deze wedstrijd. Op 10 juni zal deze strook ingehuldigd worden in hij bijzijn van zijn familie...
"Omdat we van Ovyta niet veel hoorde heb ik gekozen voor Verandas Willems CT. Ze gaven me ook al de kans om stagiair te worden sinds augustus + het programma dat ze rijden is ook super mooi dus!": aldus Michael Goolaerts. Michael behaalde als eerstejaars belofte 2 overwinningen.
Deze edite van Brussel-Zepperen zou een heroïsche edite worden. Slechts 47 deelnemers van de 175 bereikten de aankomstlijn. Onderweg kregen de renners af te rekenen met alle weersomstandigheden. Regen, sneeuw, hagel,... Maar ook af en toe een stralend zonnetje. Deze omstandigheden zorgden ervoor...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn overwinning te Wieze en te Kemzeke en de Settimana Lombarda. Wieze was vrij vlug in het seizoen. Het ging hier wel ‘maar’ om een beloften koers, maar ik kon toch renners als een Dries Debondt, David Desmecht,…  achter mij houden. Ik...
Michael Goolaerts leverde vandaag opnieuw een puike prestatie in de Sharjah Tour. De tweede rit eindigde op een massaspurt die gewonnen werd door Jakub Mareczko (Willier Triestina) voor Bryan Coquard (Vitalconcept). Michael mengde zich in deze eindsprint en finishte op een fraaie 8ste plaats !...
De winnaar van het eindklassement van de Lotto-Topcompetitie, Nicolas Vereecken, tekende een contract als prof bij Verandas Willems team voor het wielerseizoen 2014. Vereecken verdedigde dit seizoen de kleuren van An Post-ChanReaction. Hij maakte indruk door verschillende topnoteringen te...