Matthijs De Clercq solo naar eerste zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Apr 2024 - 19:57
Printvriendelijke versie

Bijna 100 junioren verschenen aan de start in Kruisem die werd verreden over 87km.  De zege was voor Matthijs De Clercq die na een solo van bijna 40km voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar kon maken. Na de pech van de afgelopen weken was deze zege een echte opsteker.

"Eerst en vooral ben ik zeer blij met deze overwinning. Dit is zowat de eerste wedstrijd van het seizoen die ik zonder pech heb kunnen afwerken. Dan voelt een overwinning nog zoveel beter. Het begin van de wedstrijd was zeer hectisch waardoor ik me wat verscholen hield in de buik van het peloton. Er waren verschillende aanvalspogingen maar door de wind was het moeilijk om voor te blijven.  Na een 6-tal ronden waagde ik ook mijn kans maar na een kleine ronde komt het peloton toch terug. Net voor het ingaan van de 8ste ronden kan ik een gat slaan door het op de kant te zetten op een licht oplopende strook. Er bleven een paar man dicht maar na een ronde liep ik verder uit. De achterstand op de achtervolgers bleef steeds rond de 30 à 40 seconden en de voorsprong op het peloton kon ik stelselmatig uitbouwen tot een kleine 2min30. Uiteindelijk reed ik een dikke 40km solo, dus ik kan zeker tevreden zijn. ": vertelt Matthijs.

"Ik zou graag mijn ouders en trainer bedanken voor de zorgen en het vertrouwen, alsook de organisatie en de jury om 2 minuten op mij te wachten door een platte band vlak voor de start."

1 DE CLERCQ MATTHIJS - CRABBE - DSTNY
2 IDAN SAAR - MASTERS HAIFA
3 MALKI ITAMAR - TACC

Gerelateerde artikels

De Halfoogstprijs in Huldenberg werd solo gewonnen door Matthijs De Clercq. De eerstejaars junior reed bijna de ganse wedstrijd solo voorop en behaalde zo zijn eerste zege van het seizoen. Matthijs De Clercq: "Ik ben zeer tevreden met mijn eerste overwinning als junior. We kregen een...
In het West-Vlaamse Ledegem behaalde eerstejaarsnieuweling Matthijs De Clercq zijn eerste zege van het seizoen. Hij kwam solo over de finishlijn met een voorsprong van 10 seconden op de nummer 2, Nolan Huysmans. "Het was nogal een smal en gevaarlijk parcours wat opschuiven niet echt...