Matthias Van de Velde: "Genieten van het crossen is ook belangrijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jan 2015 - 16:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Matthias Van de Velde is één van de vele crossers, welke zijn werk moet combineren met het crossen. Ondanks alles beleeft Matthias nog ontzettend veel plezier aan zijn sport, wat nog altijd het belangrijkste is.

1. Hoelang geleden ben je gestart met crossen? Hoe gestart ermee? Hoe het allemaal begon, wel dat komt door men vader die zelf koerste en elke week gingen we mee. Zo is de liefde voor de fiets er gekomen maar eerst heb ik nog zwemmen en karate gedaan maar dat was niks voor mij. Ik ben op men 7e gestart met competitie en dat altijd blijven doen.

2. Je bent nu 3e jaars belofte. Hoe kijk je terug op je periode als belofte? Wat waren zo je mooiste momenten? Hoe ik terug kijk op mijn periode als beloften. Eigenlijk nog niet wat ik er had van verwacht. Dat komt ook mede doordat ik ben verder blijven studeren, wel maar half jaar. Het was niet iets voor mij en dan werk gaan zoeken, waar ik bij de Colruyt kon beginnen. De combinatie werk en hoog niveau halen is vrijwel moeilijk omdat velen niet werken of studeren. Het is moeilijk als je 45 uren moet werken en dan nog is gaan trainen maar aan stopen heb ik nog niet gedacht, ik doe het veel te graag. De mooiste momenten blijven die van bij de junioren waar ik op de Koppenberg op podium stond en naar het Europees kampioenschap mee mocht en 6e werd. Bij de beloften moeten die mooie momenten nog komen hopelijk en zo niet blijf ik er van genieten en blijf ik vechten voor wat ik waard ben die dag.

3. Ben je tevreden over je seizoen tot nu toe? Tevreden over mijn huidige seizoen,eigenlijk wel. Ik heb in het begin bij de u 23 meegedaan voor top 15 en in de B wedstrijden voor de overwinning. Maar ben meer en meer last beginnen krijgen van mijn neus waar ik nauwelijks lucht door krijg. Door verder onderzoek is gebleken dat mijn neustussenschot scheef staat en geopereerd moet worden, dus ja hopelijk na de operatie ben ik daar dan vanaf.

4. Wat is voor jouw het ideale parcours? Vroeger waren dat de zware crossen waar ik goede uitslagen had zoals Koppenberg, Asper –Gavere en technische omlopen. Bij de beloften kom ik de kracht te kort volgens mij en zijn de iets licht lopende nu in mijn voordeel.

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit? Doel in deze wedstrijden? Het Bk kijk ik naar uit. Dat is in Erpe - Mere dit jaar en zal misschien mijn laatste wedstrijd dit jaar zijn omdat ik waarschijnlijk daarachter mijn operatie ga plannen. Wat ik in die wedstrijd verwacht is dat ik daar hopelijk een goede dag ga hebben en dat ik daar top 15 of dichter kan eindigen. Dat zou echt mooi zijn voor me, maar we zullen zien welk weer we gaan krijgen enz..

6. Op welke punten wil je zeker gaan werken naar volgend seizoen toe? De punten waar ik moet aan blijven werken is de kracht in men rug en benen zodat ik op zwaardere parcours ook mee kan doen.

7. Je combineert het crossen met je werk in het dagelijks leven. Gemakkelijke combinatie? Werk en sport op hoog niveau is heel moeilijk. Ik werk 42 uur dan nog trainen, is heel moeilijk omdat soms mijn werk het niet toelaat om de uren te trainen die ik wil. Doordat men uren variabel zijn, daardoor kom ik nu maar soms aan 6 uur trainen in een week en dat is veel te weinig om mee te kunnen doen met de absolute top in de cross. Maar ik wil toch nog altijd een goed niveau halen en dat ik er de fun in kan blijven hebben voor mezelf en men ouders, die er ook veel voor moeten laten zoals hun weekend enz..

8. Ga je actief zijn op de weg? Verwachtingen? Ik zal actief zijn op de weg maar weet nog niet hoe we het gaan doen. Ik wil gewoon sterker worden in de wedstrijden op de weg.
 

Gerelateerde artikels

De masters/amateurs reden zondag te Hofstade de eerste wedstrijden van de dag. De wedstrijden bij de masters/amateurs werden gewonnen door Matthias Van de Velde (masters A/amateurs), Arne Daelmans (masters B) en Guido Verhaegen (masters C).  
Inmiddels zijn we al aan de 13e manche van de moedige veldrijder. Deze werd zondag gereden in Zemst-Hofstade. De wedstrijden bij de masters werden gewonnen door Matthias Van de Velde (masters a), Arne Daelmans (masters b) en Dirk Mertens (masters c) . Foto's: https://www.flickr.com/...
De masters/amateurs mochten zondag het nieuwe parcours in Herenthout inrijden. De wedstrijden bij de masters/amateurs werden gewonnen door Matthias Van de Velde (masters A/amateurs), Danny Sleeckx (masters B) en Erik Teck (masters C). Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/...
Matthias Van de Velde won vandaag de moddercross in Heure Le Romain. Het is voor Matthias zijn 4e zege van het seizoen. "Voor de start begon het serieus te regen en te hagelen. De wedstrijd was er nog eentje uit de oude doos. Een hele zware omloop maar een kei mooi rondje, bergop en...
De derde manche van de moedige veldrijder in Wiekevorst werd geopend door de masters. De wedstrijden werden gewonnen door Matthias Van de Velde  (masters a), Arne Daelmans (masters b) en Guido Verhaegen (masters c) . Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/...
Matthias Van de Velde was goed aan het nieuwe veldritseizoen begonnen bij de masters A met een overwinning onder andere in Wiekevorst. In Emelgem-Izegem kwam hij echter ten val enkele weken geleden wat hem nu aan de kant zet tot eind november al zeker. "Toen ik ik net wegreed in de derde...