Mathis De Waele solo naar eerste zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jun 2024 - 21:47
Printvriendelijke versie

In Zwevegem - Victori reed tweedejaars junior Mathis De Waele solo naar zijn eerste zege van het seizoen. Mathis had een voorsprong van 10 seconden op de nummer 2, Xander Scheldeman.

"In de koers werd er vanaf het begin een goed tempo gezet. Ik had samen met Xander Scheldeman meerdere malen geprobeerd om weg te rijden maar het ging maar niet. Dus ik dacht, ik bereid me maar voor op een sprint maar tot in de laatste ronde werd er op de eerste brug een zeer sterk tempo gereden door Robbe Deleu om Xander Scheldeman terug te nemen. Op het moment dat Xander word terug genomen had ik mij in de aanval gezet. Het was nog lang tot aan de meet maar het was alles of niks. Ik had gelijk een mooi gat dus ik bleef rijden en het is me gelukt.": vertelt Mathis.

1 DE WAELE MATHIS - CANNIBAL B VICTORIOUS
2 SCHELDEMAN XANDER - INDIVIDUEEL
3 DELESTRAIT TOMMY - CRABBE - DSTNY

Gerelateerde artikels

Mathis De Waele behaalde in het Waalse Orroir zijn eerste podiumplaats sinds hij 3 jaar geleden koos voor de wielersport. Hij kon een mooie 2e plaats verzilveren. Mathis De Waele : "In de koers waren we niet met zo veel waardoor er veel werd aangevallen en je moest op elk wiel springen....