Marjon Claus en Gloria Van Mechelen winnen de sprint in Herselt

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Sep 2017 - 21:11
Printvriendelijke versie

Zondag was er afspraak voor de dames jeugd in Herselt, de Vlaams-Brabantse Kempen waar het een ganse week constant koers was. Alle mogelijke categorieën kwamen in de eerste septemberweek aan de bak en op de laatste dag van Herseltkoerse waren er nog 3 wedstrijden, de eerste voor dames jeugd. Dit over een licht glooiend parkoers van net geen 7 km dat door de meisjes 8x moest afgelegd worden. Prima organisatie, kort voor de wedstrijd werden de kiezels nog uit de bochten geveegd, bijna geen obstakels op het parkoers en voldoende seingevers. Met 42 stonden ze aan de start, 15 junioren en 27 nieuwelingen. De deelnemersaantallen beginnen te slinken, het veldritseizoen is begonnen en anderen nemen nog een korte rustpauze alvorens aan het pisteseizoen te starten.

De dames waren duidelijk in eindeseizoensstemming. De ene kilometer rustend kabbelend terwijl de ze “koffieklets hielden”, wat verder kwam er een aanval en zat het spel op de wagen. Juniore Luca De Langhe zette halfweg een ontsnapping op en wat later waagden Ditte Lenseclaes en Marjon Claus hun kans. Tussendoor waren er enkele nieuwelingen die een versnelling plaatsten, Katrijn De Clercq en clubgenote Julie De Wilde waren bedrijvig maar slaagden niet in hun opzet. Chayenne Vrancken probeerde in de voorlaatste ronde nog een uitval. Maar niemand bleef voorop, het peloton reageerde steeds prompt. Daar het na elke reactie terug stil viel kon iedereen zijn hartslag terug laten zakken, bijna niemand verdween zo langs de beruchte “achterdeur” en daardoor bleef het gemiddelde ook steken op 34 km/h. Het mag dan ook niet verwonderen dat een bijna voltallig peloton naar de finish kwam gereden. De massasprint werd gewonnen door Gloria Van Mechelen bij de nieuwelingen en Marjon Claus bij de junioren, op de podia werden zij geflankeerd door respectievelijk Gemke De Rocker en Laura Michielsen-Stevens bij de nieuwelingen en Elien Feytens en Luca De Langhe bij de junioren.

Junioren:
1. Marjon Claus
2. Elien Feytens
3. Luca De Langhe
4. Chayenne Vrancken
5. Quinty Van de Guchte

Nieuwelingen
1. Gloria Van Mechelen
2. Gemke De Rocker
3. Laura Michielsen-Stevens
4. Pien Limpens
5. Justine Vromanne

Gerelateerde artikels

Zoals we al eerder deze week vermeldde op onze site waren de Belgen uitmuntend afgelopen zondag in de mini Parijs-Roubaix.  Bij de aspiranten 12 jaar werd Siebe Deweirdt de winnaar. In een kopgroep van 8 won hij de spurt. Als 6de eindigde Gloria Van Mechelen, die als enige meisje deel...