Marco Mook: Opvallen bij grote wedstrijden

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2014 - 16:51
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Nederlander Marco Mook behaalde inmiddels al twee overwinningen bij de nieuwelingen. Zowel in Rijkevorsel als in Oordergem was hij de sterkste.

1. Hoe waren de voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Onze trainer Jos de Bruin van WV Avanti heeft een winterprogramma gemaakt voor de Nieuwelingen en Junioren. Vanaf half november zijn we op zaterdagen op de weg gaan trainen met begeleiding van de ploegleidersauto. Op woensdagavond deden we powercycling bij onze sponsor Bike & Balance. Op donderdagavond veldrijtrainingen onder begeleiding van Bart Rietveld.

Begin februari zijn we de duurtrainingen op zaterdag gaan combineren met trainingswedstrijden bij Wielerclub Ahoy in Rotterdam of wielerclub De Mol in Dordrecht.

2. Je behaalde al 2 overwinningen in Vlaanderen. Verwacht? Welke vond je de mooiste en waarom? Ik wist dat ik nu als tweedejaars nieuweling goede uitslagen kon rijden. Ik vind het leuk om aan te vallen, wedstrijden zwaar maken en mee te doen in lange ontsnappingen. De grote kans dat ik het van het peloton uiteindelijk verlies vind ik niet erg. Beide overwinningen waren mooi door lang in de aanval te zijn. Oordegem de mooiste, omdat overwinningen waar je alleen op de finishfoto staat echt tellen.

3. Welke parcours zijn je favorieten en wat is je sterkte?  Zwaardere parcoursen hou ik van, omdat er dan makkelijker verschillen gemaakt kunnen worden. Wind, kasseien en hellingen zijn voor mij een uitdaging.

4. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit? Klassiekers in Nederland: Meeuws race Lierop, Noord West Overijssel, Zuiderzeeronde, NK kampioenschap in Ureterp. In België zou ik ook graag aan grote wedstrijden mee willen doen. Zou leuk zijn als mijn vereniging WV Avanti ook uitgenodigd zou kunnen worden voor een Belgische Nationale wedstrijd.

5. Wanneer is je seizoen geslaagd voor je? Mijn seizoen is geslaagd als ik goed kan opvallen bij grote wedstrijden en nog een paar overwinningen kan pakken.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Met 76 nieuwelingen stonden ze aan de start te Oordegem. De winst was voor de Nederlander Marco Mook. Hij won enkele weken geleden ook de wedstrijd in Rijkevorsel. "De wedstrijd ging over 12 ronden van 5 km met elke keer een beklimming naar de kerk over klinkers. Bij elke doorkomst boven bij de...
Met 106 nieuwelingen verschenen ze aan de start in Rijkevorsel voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Zoals altijd hier bestaat het deelnemersveld voor meer dan 50% uit Nederlanders. In de 4e ronde kwam er een ontsnapping van  3 renners, welke voor de rest van de wedstrijd voorop zouden...
De Nederlander Marco Mook zal volgend jaar deel uitmaken van het Belgische Young Cycling Team. Marco was dit jaar als tweedejaars nieuweling goed voor 5 overwinningen waarvan 2 in België. "Ik vind het een mooie ploeg met een goed programma. Het is een ploeg met aanvallers zoals mij." Wil je ook...
66 nieuwelingen stonden klaar voor de laatste wedstrijd tellende voor het Mediaan Euregioklassement. De Nederlandse leider Nils Sinschek heeft bij aanvang een kleine voorsprong op Niels Gort. De start was amper gegeven of we kregen al een eerste demmarage van 3 renners. De Nederlander Marco...